Valitse sivu

Vielä runkosarjan lopussa Tampere Tigers voitti joukkueiden keskinäisen kohtaamisen, mutta pudotuspeleihin asetelmat muuttuivat. 16-kertainen Suomen mestari Expos vei ensimmäisen loppuottelun armosäännöllä lukemin 5-20 Tampereella lauantaina. Konkaripitoisen joukkueen parhaana palkittiin ainoa nuoremman kaartin edustaja, syöttäjä Jesse Bove.

Tampereella jatkettiin toisen ottelun merkeissä sunnuntaina. Tigersin revanssia odotettiin, mutta sen sijaan ottelu päättyi luovutukseen tilanteessa 9-2. Voittaneen Exposin parhaisiin lukeutuivat pesäpalloilijana tunnettu syöttäjä Matti Nylander sekä komean kunnarin (’homerun’) lyönyt 49-vuotias Mikko Kaijansinkko.

Ottelu päättyi, kun Tigersin ja päätuomarin välille syntyi näkemysero. Kotijoukkueen syöttäjä poistettiin ottelusta, minkä jälkeen Tigers ei enää saanut toimitettua kentälle pelaavaa kokoonpanoa. Keskeytyksen tapahtuessa ennen 4,5 vuoroparia ottelun lopputulokseksi tuomittiin sääntöjen mukaisesti luovutusvoitto 0-9.

Expos johtaa loppuottelusarjaa voitoin 2-0 ja mestaruus on sille ensi kertaa katkolla Helsingin baseball-stadionilla Myllypurossa lauantaina. Seura vei mestaruuden 15 kertaa peräkkäin vuosina 2003-2017 ja jälleen viime vuonna. Kaudella 2018 Expos jäi kolmanneksi, kun helsinkiläisessä loppuottelussa Mets juhli mestarina kukistettuaan Puumat voitoin 3-0.

Baseballin SM-loppuottelu Helsingin Myllypurossa

Myllypuron liikuntapuisto, Walterinraitti/Myllytaival (Google Maps)

La 19.9.
Kolmas loppuottelu 13.00
Neljäs loppuottelu 16.00 Tarvittaessa

Su 20.9.
Viides loppuottelu 13.00 Tarvittaessa