Valitse sivu

17-vuotias Ella Reiman on yksi helsinkiläisen Roihun tulevaisuuden lupauksista. Tyttöjen Superpesiksen etenijäkuningatar on ollut myös Ykköspesiksessä joukkueensa kantavia voimia sijoittuen etenijä- ja kärkilyöntitilastoissa kolmanneksi sekä esittäen pallovarmaa kopparipeliä. Saaliina seitsemästä elokuun ottelusta on kolme ykkös- ja kaksi kakkospalkintoa. Pudotuspeleissä Roihu on jatkanut vahvaa menoaan oman kasvattinsa Reimanin johdolla ja tavoittelee superpesispaikkaa sarjan loppuottelussa vaasalaista Mailattaria vastaan.

Kouvolan Pallonlyöjissä vietettyä vuotta 2012 lukuun ottamatta Haminan Palloilijoita edustanut seuran oma kasvatti Henri Heikkilä on pelannut jälleen erinomaisen kauden. Miesten Ykköspesiksen kärkilyöntitilaston voittaja iski elokuun yhdeksään otteluun kaksi lyötyä, 12 tuotua ja 52 kärkilyöntiä sekä pystyi auttamaan joukkuettaan tarpeen mukaan linjapelaajana. HP lähti sarjan välieriin runkosarjan kakkospaikalta ja voitti ensimmäisen pudotuspeliottelunsa Alajärven Ankkureita vastaan.

Valinta kuukauden pelaajaksi on Heikkilälle uran toinen ja Reimanille ensimmäinen.

Emma Körkkö jo seitsemännen kerran kuukauden pelaaja!

Emma Körkkö oli lopettamassa uraansa, mutta teki täyskäännöksen toukokuussa ja allekirjoitti Kirittäriin peräti kolmivuotisen sopimuksen. Peli-into on näkynyt kentällä. Runkosarjan voittaneen Kirittärien tähtipelaaja merkkautti elokuun 11 ottelussa tilastoihin hulppeat tehot 5+21 lyötyä, 25 tuotua ja 79 kärkilyöntiä, hallitsi laajaa tonttia ulkopelissä sekä pokkasi neljä ykköspalkintoa. Kuluvalla kaudella Körkkö voitti urallaan ensimmäisen kerran tehotilaston. Kärkilyöntien ykköseksi vuoden pesäpalloilija 2016 on yltänyt neljästi.

Perttu Ruuska on saavuttanut nuoresta iästään huolimatta useita mainetekoja pesäpallossa. Tälle kaudelle uutena on tullut miesten Superpesiksessä jokeripaidan sijaan vakituinen pelipaikka lukkarina, jonka Halsuan Toivon kasvatti on ottanut erinomaisesti haltuun. Veto on parantanut peliään myös joukkueena ja tavoittelee runkosarjan kolmatta sijaa. Sisäpelissä Ruuska takoi elokuun 11 otteluun 3+29 lyötyä, 13 tuotua ja 84 kärkilyöntiä. Elokuun pelaaja palkittiin viidesti joukkueensa parhaana ja kerran kakkospalkinnolla.

Superpesiksen ja Ykköspesiksen elokuun pelaajat

Miesten Superpesis: Perttu Ruuska; Vimpelin Veto
Naisten Superpesis: Emma Körkkö; Kirittäret, Jyväskylä
Miesten Ykköspesis: Henri Heikkilä; Haminan Palloilijat
Naisten Ykköspesis; Ella Reiman; Roihu, Helsinki

Kuukauden pelaajat kautta aikain

Päivitetty 2.9. klo 0.14: Henri Heikkilä pelasi kauden 2012 Superpesistä Kouvolan Pallonlyöjissä.