Valitse sivu

Hukka – vuoden naispesäpalloilija 2018, pudotuspelien arvokkain pelaaja 2016, kuusinkertainen etenijäkuningatar, kaksinkertainen kärkilyöntitilaston voittaja ja kolminkertainen Suomen mestari – loukkaantui ikävästi kotitaipaleella heti ensimmäisessä sisävuorossa.

Manse PP siirtyi vielä johtoon Go On Superjokeri Henna Suomisen kotiuttaessa Kirsi Ala-Lipastin, mutta tämän jälkeen Kirittäret määräsi tahdin avausjaksolla. Onnistumisia syntyi laajalla rintamalla kuuden eri lyöjän ja kuuden eri tuojan toimesta. Myöskään Manse PP:n ulkokenttä ei ollut täysin alkushokista toipunut.

– Ensimmäinen jakso meni meiltä hieman ohi alun tapahtumien puolesta, mutta hyvin pääsimme peliin mukaan. Olimme mielestäni täysin kuskin paikalla toisen jakson, Emma Sallinen näki.

Toisella jaksolla kaikki juoksut nähtiin toisessa vuoroparissa. Go On Superjokeri Siri Eskola löi ilkeän pallon linjaan ja Ella Korpela kiiti kotipesään Kirittärien johdoksi 1-0. Tasoittavallaan Manse PP pääsi peliin mukaan kakkospesän ohi suuntautuneella harhaheitolla, jolla ykköspalkittu Henna Peltokangas spurttasi määrätietoisesti kotiin asti. Jakson voittojuoksusta vastasivat etenijänä Ida Lähde ja lyöntipaikalla hiljattain 18 vuotta täyttänyt Anna Ala-Kauhaluoma loistavalla kolmosvahdille asti menneellä varsilyönnillä.

Supervuoron aloittavallaan Manse PP rakensi alkuvaikeuksien jälkeen tilanteen, mutta kotiutusyritys epäonnistui. Kirittäret vastasi rajulla tavalla. Ensimmäinen lyöjä Ella Korpela iski fantastisen lyönnin kakkosjatkeelle ja kiersi kunnarin.

– Harmillista, ettei saatu pinnaa tehtyä Superissa. Korpelalta hieno lyönti, Emma Sallinen myönsi.

Iloinen Korpela kertasi itse lyöntiään ottelun jälkeen ja päättäväistä etenemistään.

– Lähdin lyömään palloa läpi kakkospuolelta, ja sattui osumaan keskelle palloa. Näin siinä kakkosella, että (Susanna) Alava oli pallossa, mutta päätin yrittää – katsotaan nyt, miten käy.

Toinen loppuottelu pelataan Tampereella heti huomenna lauantaina ja kolmas Jyväskylässä sunnuntaina. Korpela antaa omalle joukkueelleen vahvan muistutuksen tuleviin koitoksiin.

– Koko ajan pitää olla pelissä mukana. Saimme ensimmäisen jakson vähän helpolla ja se sitten näkyi tuossa toisella jaksolla.

Ruutu näyttää päälähetyksinä kaikki Superpesiksen loppuottelut. Lisäksi maksuton Jim-kanava seuraa miesten ensimmäistä loppuottelua Sotkamosta lauantaina ja naisten kolmatta loppuottelua Jyväskylästä sunnuntaina.