Aluesarjojen kaksi parasta neljältä alueelta lunastivat paikkansa D-poikien lopputurnaukseen Joensuussa ja D-tyttöjen lopputurnaukseen Raumalla.

– Kevät oli hyvin poikkeuksellinen eikä sarjatoimintaa pystytty pitkälle suunnittelemaan epävarmuuden vallitessa. Ajatus D-ikäisten lopputurnauksista päätettiin kesä-heinäkuussa viedä käytännön toteutukseen asti, jos vain syksyn koronatilanne sen sallisi. Virallisia ikäluokkamestaruuksia ei kuitenkaan ratkottu, kun päätös tehtiin kesken kauden eikä kaikilla joukkueilla ollut mahdollisuutta osallistua, kilpailupäällikkö Timo Lamminen selventää.

Suurleirin peruuntuminen aiheutti nuorille ison pettymyksen, mutta lopputurnaus ajoi kuitenkin hienolla tavalla tarkoituksensa ja lievitti leiri-ikävää. Kesälle saatiin vielä turnausmuotoinen huipennus, mikä näkyi kentällä pelaamisesta nauttimisena, tuuletuksina ja iloisena tunnelmana. Joukkueet saivat kunnian olla mukana poikkeuskauden historiallisessa ja muistettavassa tapahtumassa.

Todella tasaisessa poikien lopputurnauksessa kolme joukkuetta päätyi tasapisteisiin alkulohko A:ssa. Välierissä puolestaan pelattiin täysin ristiin, kun KPL ja Hyvinkään Tahko nousivat lohkojen kakkospaikoilta loppuotteluun. Aaron Honkanen takoi tehot 1+3 lyötyä ja kaksi tuotua johdattaen KPL:n turnausvoittoon lukemin 6-1. Joensuun Maila voitti pronssiottelun ja vei kolmannen sijan kotiturnauksessaan.

Satakunnan joukkueet onnistuivat tärkeimmillä hetkillä tyttöjen lopputurnauksessa. Alkulohkossa B Roihun Helsingistä kohtalona oli jäädä keskinäisten otteluiden juoksuerolla ulos välieristä, jonne etenivät Fera Raumalta ja Oulun Lippo Juniorit. Omassa välierässään Pesäkarhut Porista oli suvereeni oululaisia vastaan ja johti parhaimmillaan loppuotteluakin juoksuin 6-1, mutta Fera käänsi Satakunnan paikallisen edukseen 9-10 kunnarin iskeneiden Erica Rosendahlin ja Ida Mäenpään johdolla. Pohjois-Pohjanmaan joukkueet kohtasivat pronssiottelussa, jonka Kempeleen Kiri vei nimiinsä numeroin 13-9.

Tyttöjen lopputurnauksen striimattuja otteluita pääsee katsomaan Feran Facebook-sivulla. Poikien loppuottelua Kouvolan Pallonlyöjät-Hyvinkään Tahko seurasi Ruudun Fanikamera.

D-tyttöjen lopputurnaus 2020, kultaa: Fera, Rauma

Elviira Andreasen; Eevi Anttila; Anni Hakala; Tiina Heikku; Maija Kopra; Aino Lomppi; Inna Mattila; Ida Mäenpää; Nelli Mäenpää; Erica Rosendahl; Martta Uusitorppa; Ella Vene. Mikko Hakala (pj); Tiina Andreasen (2. pj).

D-tyttöjen lopputurnaus 2020, hopeaa: Pesäkarhut, Pori

Lotta Hartikainen; Aada Heikkilä; Ada Huikkala; Anni Kankaanpää; Vilma Kivioja; Aino Kuuri-Riutta; Nea Lehti; Iida Lindberg; Liina Löytökorpi; Anna Palmroth; Etti Saarni; Janita Ylikoski. Ari Kivioja (pj); Aki Heikkilä (2. pj)

D-tyttöjen lopputurnaus 2020, pronssia: Kempeleen Kiri

Lotta Ahonen; Adalmiina Broman; Peppi Huttunen; Neea Kangas; Silja Korpela; Neea Möttönen; Emmi Nättinen; Aino Ojantakanen; Iina Rantala; Inka Reinikka; Riina Törmänen; Lotta Viittanen. Eerika Kesti (pj); Pekka Ojantakanen (2. pj)

D-poikien lopputurnaus 2020, kultaa: Kouvolan Pallonlyöjät

Joonas Ekroth; Aaron Honkanen; Jali Hyttinen; Mattias Lindfors; Petrus Pasi; Verneri Niilo-Rämä; Akseli Pitkänen; Elias Sauvala; Kristian Stenstrand; Lauri Suorsa; Arttu Töyry; Otto Viinamäki. Joel Salo (pj); Isto Kauppinen (2. pj).

D-poikien lopputurnaus 2020, hopeaa: Hyvinkään Tahko

Eelis Kasurinen; Johannes Kerola; Tobias Kerola; Eemeli Keränen; Tuomas Kosonen; Paavo Lehto; Gilbert Lignell; Miika Linnekoski; Vili Rantanen; Eeli Rintamäki; Alex Ristamo; Miko Skarin. Riku Rantanen (pj); Jukka Rintamäki (2. pj)

D-poikien lopputurnaus 2020, pronssia: Joensuun Maila

Lenni Forsström; Anton Kinnunen; Eemil Kinnunen; Eepi Kosunen; Tuomas Kujanen; Tomi Liuski; Elmeri Lonkainen; Miika Pesonen; Ukko Schroderus; Anton Tallus; Eetu Venäläinen; Mikael Virkkala. Tuomo Schroderus (pj); Justus Niemeläinen (2. pj)