Valitse sivu

Runkosarjassa riitti sijoitus neljän parhaan joukkoon. Kotiedun välieriin saavat paalupaikalta pudotuspeleihin lähtevä Lippo (Lippo Juniorit), jota vahvistavat loppukauden mittaisilla sopimuksilla Itä-Länsi-pelaaja Teemu Isoketo ja tänä kesänä Siilinjärven Pesiksen superpesisjoukkueelle 15 ottelussa 20 juoksua lyönyt Tommi Piirainen.

Välierässä Lipon haastaa kuopiolainen Puijon Pesis, joka pystyi voittamaan oululaiset kotikentällään runkosarjassa.

– Oulu on voitettavissa vain rohkealla pelillä. Meidän on uskallettava haastaa. Emme voi jäädä odottelemaan, mitä vastustaja tekee, Puijon Pesiksen pelinjohtaja Jaska Huttunen arvioi.

Haminan Palloilijat oli jo matkalla piikkipaikalle, mutta runkosarjan lopun kotitappio Puijon Pesikselle pudotti joukkueen kakkoseksi. Niitä tilastoja ei kuitenkaan enää lasketa. HP kohtaa Alajärven Ankkurit välieräsarjassa, jonka Vallikentällä pelattavia otteluita seuraa suorissa lähetyksissä Ruudun Fanikamera.

– Kova porukka, voitot ovat tältä kaudelta 1-1. Varmasti tulee tiukkoja pelejä. Itse en usko, että kumpikaan välierä menee kolmessa pelissä poikki. Neljä erittäin tasaista joukkuetta on sarjassa, totesi HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko viitaten tuleviin otteluihin Ankkureita vastaan.

Ankkureiden nuori joukkue on esiintynyt pirteästi koko kauden. Pudotuspelien alla tilannetta rauhoittavat niin pelinjohdon kuin kolmen avainpelaajan jatkosopimukset.


Mikael Penninkangas jatkaa uraansa Alajärven Ankkureissa myös ensi kaudella.

Kaikki neljä välieräjoukkuetta tulevat tutuilta superpesispaikkakunnilta. Ankkurit putosi Superpesiksestä viime kauden päätteeksi ja HP käväisi Superpesiksessä viimeksi kaudella 2018. Oulussa pelattiin Superpesistä Lippo Pesiksen nimellä 2016-18 ja Kuopiossa Puijon Pesäpallon nimellä 2002-09.

Miesten Ykköspesiksen välieristä etenee kolmella voitolla loppuotteluun, jonka voittaja nousee Superpesikseen kaudelle 2021.

Markus Hallasuo hurjana runkosarjassa

Lipon Markus Hallasuo voitti miesten Ykköspesiksen lyöjäkuninkuuden peräti 20 lyödyn juoksun erolla lähimpään uhkaajaansa PuPe:n Teemu Nivalaan. Hallasuo takoi 16 otteluun tehot 1+57=58 eli keskimäärin 3,63 juoksua ottelua kohden. Tehotilaston ykkössijasta ei myöskään jäänyt epäselvyyttä 62 tehopisteellä. Lippo vahvisti Facebook-sivullaan Hallasuon allekirjoittaneen kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Ykköspesiksen etenijäkuninkuuden vei Lipon Santtu Luhtavaara 23 tuodullaan sekä kärkilyöntitilaston voiton 93 onnistumisellaan HP:n Henri Heikkilä, joka myös noteerasi parhaan onnistumisprosentin 80,86 %.

Miesten Ykköspesiksen välierät (2 voittoa)

Su 30.8.
Oulu – Kuopio 16.00 Pääsyliput | VIP-liput
Hamina – Alajärvi 17.00 Pääsyliput | Ruutu, Fanikamera

Ke 2.9.
Kuopio – Oulu 17.00 Pääsyliput
Alajärvi – Hamina 17.00 Pääsyliput

La 5.9.

Hamina – Alajärvi 15.00 PääsyliputRuutu, Fanikamera
Oulu – Kuopio 16.00 PääsyliputVIP-liput

Su 6.9.
Kuopio – Oulu 15.00 Tarvittaessa
Alajärvi – Hamina 16.00 Tarvittaessa

Ke 9.9.
Oulu – Kuopio 16.30 Tarvittaessa
Hamina – Alajärvi 16.30 Tarvittaessa