Valitse sivu

Juhlallisia seremonioita on luvassa Imatralla tiistaina, kun IPV saa vastaansa Kouvolan Pallonlyöjät. Kotijoukkueen Sami Partanen pelasi 600. superpesisottelunsa Siilinjärvellä sunnuntaina. Onnittelemassa ovat KPL:ää nykyisin edustava Toni Kohonen (732 ottelua) sekä uransa 607 superpesisottelun jälkeen kauteen 2009 päättänyt Pasi Pirinen. Molemmat ottelutilaston kärkinimet ovat ammentaneet pesäpallo-oppinsa Kiteellä, jossa myös Saaren Urheilijoiden kasvatti Partanen on pelannut 19 uransa 23 pääsarjakaudesta.

Syöttötuomari Ossi Muurainen viheltää Imatralla 508. ottelunsa ja nousee miesten Superpesiksen kautta aikain kokeneimmaksi tuomariksi. Pelituomari Tommi Nupponen puolestaan ottaa paikkansa kaikkien aikojen pelituomarina 465. ottelussaan. Tätä ennen kärkipaikkoja pitivät hallussaan pelituomari Jouni Ojala (464 ottelua) ja syöttötuomari Matti Lähteenmäki (507).

Naisten Superpesiksen huippuottelu nähdään Ruudun päälähetyksenä perjantaina, kun Pesäkarhut Porista ja Manse PP Tampereelta iskevät yhteen ensi kertaa kuluvalla kaudella.

Ruudun päälähetysten viikko huipentuu kahteen herkkupalaan miesten Superpesiksen puolelta. Hallitseva mestari Joensuun Maila kohtaa sarjanousijan Manse PP:n Tampereelta lauantaina ja Kouvolan Pallonlyöjät saa vieraakseen Hyvinkään Tahkon sunnuntaina.

Viikon erikoisuutena Helsingin Sanomien tilaajat pääsevät seuraamaan naisten Ykköspesiksen kärkijoukkueen helsinkiläisen Roihun edesottamuksia Haminassa torstaina. Roihulla on mahdollisuus varmistaa ottelussa itselleen sarjan etelälohkon voitto.

Pesisviikon 33 tv-poiminnat

11.8. klo 14.05: Lisätty poiminta Kankaanpään Seudun välittämästä ottelusta Kankaanpää-Pöytyä.