Valtakunnallinen yläkoululeiritys on Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman koordinoimaa toimintaa, jonka tavoitteena on edistää urheilevan nuoren kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä. Leirien sisällöt ovat jokaisessa valmennuskeskuksessa yhdensuuntaiset.


Haminan Palloilijoiden Sara Koivikko kertoi yläkoululeirityksen kokemuksistaan JOMA TV:lle tammikuussa.

Yläkoululeiritykseen osallistuneiden kommenteista huokuu pääsääntöisesti innostus.

– Leiri antoi todella paljon. Oman seuran valmentajilta on saanut paljon oppia vuosien varrella, mutta nyt omaan harjoitteluun tuli runsaasti uutta tietoa ja hyviä vinkkejä sekä monipuolisuutta. Meillä kävivät myös Superpesiksen huippupelaajat ohjaamassa treenejä ja kertomassa omasta harjoittelustaan. Se oli valtavan hienoa kuulla kokemuksia suoraan omilta esikuvilta.

– Yläkoululeirityksessä parasta on kaikki. Harjoitteluun sai paljon uusia ideoita ja monipuolisuutta. Koulunkäyntikin sujui ihan hyvin siinä ohessa. Meillä oli tosi hyvä porukka, jonka kesken syntyi loistava yhteishenki. Sovittiin jo, että pidetään jatkossakin yhtä ja nähdään ensi kesän leireillä.

Yläkoululeiritys on osa pesäpallon pelaajapolkua, jonka seuraavassa vaiheessa siirrytään toisen asteen akatemiatoimintaan. Leiritysten kustannuksista vastaavat urheilijat. Yhden leiripäivän hinta on noin 65-75 € sisältäen täysihoidon sekä valmennuksen.

Hakuaika Vuokatin yläkoululeiritykseen päättyy jo 14.8.2020 ja muihin leirityksiin torstaina 27.8.2020 kello 12.00. Kaikkiin valmennuskeskuksiin haetaan yhteisellä lomakkeella. Ennen lomakkeen täyttämistä on kuitenkin hyvä tutustua ohjeisiin ja lisätietoihin osoitteessa www.pesis.fi/ylakoululeiritys.