Valitse sivu

Kotijoukkueen Sami Partanen saavutti edellisessä ottelussa 600 superpesisottelun rajapyykin kolmantena pelaajana kautta aikain. Onnittelemaan saapuivat tilastossa Partasen edellä olevat KPL:n Toni Kohonen ja uransa kauteen 2009 päättänyt Pasi Pirinen.

Kohonen ja Pirinen ovat Kiteen Pallo -90:n kasvatteja, Saaren Urheilijoista ponnistanut Partanen on pelannut Superpesistä Kiteellä 19 kauden ajan.

– Mies on ilman isompia tukia ja jääpusseja täydessä pelikunnossa edelleen. Lämpimät onnittelut pesäpallon vanhempaan valtiomieskaartiin juuri siirtyneelle ystävälle Sami Partaselle, lausui Pirinen.

Samaisessa ottelussa kirjoitettiin pesäpallon tuomaritoiminnan historiaa. Ossi Muurainen ohitti Matti Lähteenmäen ja otti 508 ottelullaan kärkipaikan miesten Superpesiksen kaikkien aikojen kokeneimpana tuomarina. Pelituomareista kokenein on puolestaan tiistaista lähtien Tommi Nupponen, joka vihelsi pelituomarin paikalta 465. ottelunsa miesten Superpesiksessä ja siirtyi Jouni Ojalan edelle.

Yhteisiä otteluita Nupponen ja Muurainen ovat viheltäneet 446. Määrään tuo perspektiiviä tilastona toisen olevan parin – Antti Aine ja Lähteenmäki – lukema, 326.

Kaikkien aikojen superpesistuomarit kertoivat mietteitään myös Ylen haastattelussa. Ossi Muurainen kertasi uraansa Superpesiksen sivujen uutisessa aiemmin (2.7.) sekä vieraili Kansallispeli-podcastissa.

Itse ottelussa juhli vierasjoukkue KPL, joka oli alakynnessä vielä toisen jakson neljänteen vuoropariin lähdettäessä. Go On Superjokeri Jere Dahlström iski jakson voittojuoksun, mutta oli joukkueen ainoa epäonnistuja lyöntipaikalla kotiutuskilpailussa. Edellisessä ottelussa loukkaantunut pelinjohtaja Iiro Haimi matkusti Imatralle omiensa henkiseksi tueksi, kun Anssi Lammila luotsasi KPL:n voittoon 1-2 (4-2, 1-3, 1-1, 1-4).

Miesten Superpesis tiistaina 11.8.

Imatra-Kouvola 1-2 (4-2, 1-3, 1-1, 1-4)
Joensuu-Kitee 2-1 (4-2, 0-1, 1-1, 4-3)
Raahe-Vimpeli 1-2 (2-3, 2-0, 1-2)
Seinäjoki-Kempele 2-0 (3-2, 4-2)
Siilinjärvi-Koskenkorva 2-0 (1-0, 5-1)
Tampere-Kankaanpää 1-0 (2-2, 2-1)