Valitse sivu

Syynä peruutukseen on koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan uusien tartuntojen määrä on valtakunnallisesti edelleen varsin vähäinen, mutta niiden ilmaantuvuus on selvästi noussut heinäkuun alun lukuihin verrattuna.

Pesäpalloliitto on päättänyt minimoida tässä vaiheessa kaikki riskit, jotka voisivat vaarantaa joukkueiden valmistautumisen seuraavaan sarjakauteen. Harjoittelu käynnistyy useimpien joukkueiden osalta jo lokakuussa ja ensimmäiset halliottelut pelataan viimeistään tammikuun alkupuolella.

Päätösristeily on ollut pesäpalloväen yhteinen kohtaamispaikka jo yli 40 vuoden ajan. Kun epidemian kehittymistä ei tässä vaiheessa pystytä täysin ennustamaan, isomman yhteisöllisen kokoontumisen järjestämiseen liittyy Pesäpalloliiton näkemyksen mukaan liian paljon epävarmuustekijöitä.

Hallituksen yleissuositus välttää tarpeetonta matkustamista ei koske Viroa ja 24 muuta maata tällä hetkellä. Pesäpalloliitto haluaa kuitenkin toimia tilanteessa vastuullisesti kaikkien ihmisten terveyttä kunnioittaen ja näkee ensisijaisena prioriteettina hidastaa osaltaan epidemian leviämistä alkuunsa.

Pesäpalloliitto tiedottaa myöhemmin kauden parhaiden palkitsemisista ja niihin liittyvistä mahdollisista korvaavista seremonioista tämän vuoden osalta.

Matkapojat ottaa yhteyttä asiakkaisiin, jotka olivat jo tilanneet matkapakettinsa pesäpallokauden päätösristeilylle. Pesäpalloliitto pahoittelee risteilyn peruutusta, mutta toivoo ymmärrystä päätökselle hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. Pesäpallokauden päätösristeily on koko pesäpalloyhteisön iloinen kohtaamispaikka jälleen ensi vuonna.