Tällä kertaa lahjoituskohteeksi valikoituivat Porin kaupungin 24 iltapäiväkerhoa. Niiden toiminnassa on mukana jopa yli 700 lasta.

– ”Iltispäivät” koostuvat vapaan leikin ohella ohjatusta toiminnasta, kuten liikuntatuokioista, askartelusta, musiikista, kirjallisuudesta, ulkoilusta, media- ja tunnetaitojen harjaannuttamisesta sekä arjen taitojen harjoittelusta ja sosiaalisten taitojen opettelusta, Porin kaupungin sivistystoimialan opetusyksikön päällikkö Taneli Tiirikainen kuvaa iltapäiväkerhojen toimintaa.

– Toiminnalla on suuri merkitys muun muassa syrjäytymisen ehkäisyssä, kaverisuhteiden muodostumisessa, tunne-elämän kehityksessä, lasten hyvinvoinnin ja tasa-arvoisuuden edistämisessä ja ennen kaikkea turvallisuuden tunteen lisäämisessä, Tiirikainen kertoo.

Iltapäiväkerhot ovat monelle lapselle tärkeä osa arkea. Ne tarjoavat turvallisen paikan leikkiä ja oppia.

– Muun muassa näistä syistä kerhot valittiin Pesäkarhujen hyväntekeväisyysottelun lahjoituskohteeksi, Pesäkarhut kertoo nettisivuillaan.

Naisten Superpesiksen puolivälierät käynnistyvät alustavan ohjelman mukaan perjantaina 28.8.