Runsaslukuiselle yleisölle tarjoiltiin juoksujen ilotulitus ja tukku tilanteita. PattU vei juoksut nimiinsä 15-11 ja kolmostilanteet 26-17.

Kärkilyöntitilaston ykkösnimi, PattU:n Superpesiksestä tuttu Laura Pohjola pelasi pallovarmaa ulkopeliä ja onnistui sisällä sataprosenttisesti avaten myös juoksuhanat läpilyönnillään. Lisäjuoksuja takoi niin ikään kunnarin iskenyt seuran oma kasvatti Essi Bäckman.

Hetkittäin PattU:n ote kuitenkin kirposi selvässä johtoasemassa. Ensimmäisellä jaksolla Mailattarien Ada Karlsson ja toisella jaksolla Julia Karlsson pääsivät läpilyönneillään horjuttamaan kotijoukkueen dominanssia.


Viivi Partanen palkittiin naisten Ykköspesiksen heinäkuun pelaajana.

Vielä viime vuonna PattU pelasi suomensarjaa ja sai paikan Ykköspesiksestä takaoven kautta. Nyt tärkeät kolme pistettä vievät joukkueen erittäin lähelle lohkovoittoa ja varmuudella Ykköspesiksen pudotuspeleihin, joiden voittaja nousee Superpesikseen kaudelle 2021. Eroa Mailattariin on yhdeksän pistettä, kun kolme ottelua on jäljellä.

Viimeksi todellinen sensaatio koettiin naisten huippupesäpallossa kausina 2015-2017. Perustamisensa jälkeen Oulun Lipottaret nousi suomensarjasta Ykköspesikseen ja edelleen Superpesikseen sekä Superpesiksessä pudotuspeleihin peräkkäisinä vuosina.

Pattijoen Urheilijat oli edellisen kerran edustettuna naisten Superpesiksessä 2000-2003. Heti nousun jälkeen joukkue voitti seurahistorian toistaiseksi ainoan naisten Suomen mestaruuden kaudella 2000. Tuolloin joukkueessa pelasi useita tähtipelaajia, kuten silloinen vuoden naispesäpalloilija Kirsi Hänninen, tehopelaaja Sari Lemponen ja 12 Itä-Lännen huippulukkari Henna Salmela.

Tämän kauden Pattijoen Urheilijat naisten Ykköspesiksessä yhdistelee kokemusta ja tulevaisuuden pelaajia. Yli puolet joukkueesta on paikkakunnan omia kasvatteja.

Naisten Ykköspesiksen ottelutulokset ja tilastot Veikkaus-tulospalvelussa

Naisten Ykköspesiksen sarjataulukot