Valitse sivu

Ruutu seuraa herkeämättä tilannetta, kun panokset kasvavat niin naisten kuin miesten Superpesiksessä. Tiistaille onkin valittu viime viikolta tuttu kahden päälähetyksen taktiikka. Naisten kolmannessa ja ratkaisevassa puolivälieräottelussa ovat vastakkain Pesäkarhut Porista ja Seinäjoen Maila-Jussit kello 16.45 alkavassa lähetyksessä. Samaan aikaan miesten puolella Pattijoen Urheilijat Raahesta hakee kotivoittoa Koskenkorvan Urheilijoiden kustannuksella, mikä sinetöisi joukkueelle pudotuspelipaikan.

Kaikki ottelut ovat tarjolla Ruutu+-tilaajille myös tallenteina, joten päälähetyksistä voi nautiskella vaikka peräkkäisinä katselukokemuksina. Uudella tilauksella on oiva mahdollisuus tukea omaa kotiseuraansa käyttämällä seurakoodia.

Spekulointi kiihtyy valintojen lähestyessä

Manse PP Tampereelta tavoittelee tänään maanantaina paikkaa välieriin jyväskyläläisen Kirittärien ja Lapuan Virkiän seuraksi. Jos Kempeleen Kiri kuitenkin on toista mieltä, ratkaiseva kolmas kohtaaminen nähdään Ruudun päälähetyksenä Tampereelta keskiviikkona kello 16.45 alkaen.

Sitä ennen jännitetään miesten puolivälierävalintoja kello 16 alkavassa live-lähetyksessä. Valintavuoron saavat järjestyksessä Joensuun Maila, Sotkamon Jymy ja kolmanneksi sijoittuva joukkue eli ViVe tai KPL. Näiden neljän puolivälieriin kotiedun saavan joukkueen pelinjohtajat ovat Olli Erosen haastateltavina lähetyksessä. Asiantuntijana valintoja kommentoi Antti Tokkari.

Spekulointi valintojen osalta käy kiivaana. JoMa-luotsi Mikko Korhonen ehti jo todeta, ettei joukkue ainakaan Kiteen Pallo -90:tä valitse. Jos kyse ei ole sopan hämmentämisestä, Pohjois-Karjalan seuraavaa paikallismittelöä pitää siis odottaa ainakin välieriin saakka.

Perttu Hautala esitti omat näkemyksensä Antti Haapasalon isännöimässä Kansallispeli-podcastissa perjantaina.

– Joensuu-Raahe/Imatra, Sotkamo-Seinäjoki, Vimpeli-Kitee, Kouvola-Hyvinkää, puolestaan Olli Eronen twiittasi.

Juha Korhonen ja Teemu Nikkanen Saareen paras kolmesta -sarjaan. Ei tule tapahtumaan, Eronen perusteli.

Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #pesis. Varmaa on silti vain se, että faktaa lyödään eetteriin Ruudun ja ISTV:n live-lähetyksessä keskiviikkona kello 16 alkaen. Lähetyksessä vahvistetaan myös miesten Superpesiksen puolivälierien otteluaikataulu.

Pesisviikon 36 tv-poiminnat

  • Ma 31.8. | Joensuun Maila – Hyvinkään Tahko | poikien Superpesis, 2. välieräottelu | Karjalainen
  • Ti 1.9. | Pesäkarhut, Pori – Seinäjoen Maila-Jussit | naisten Superpesis, 3. puolivälieräottelu |
    Ruutu, päälähetys
  • Ti 1.9. | Pattijoen Urheilijat – Koskenkorvan Urheilijat | miesten Superpesis | Ruutu, päälähetys
  • Ke 2.9. | Puolivälierien valinnat, live-lähetys | miesten Superpesis | Ruutu / ISTV
  • Ke 2.9. | Manse PP, Tampere – Kempeleen Kiri (tarvittaessa) | naisten Superpesis, 3. puolivälieräottelu |
    Ruutu, päälähetys
  • La 5.9. | Haminan Palloilijat – Alajärven Ankkurit | miesten Ykköspesis, 3. välieräottelu | Ruutu, Fanikamera