Valitse sivu

Pesäpalloliitto joutui pakon edessä tekemään valitettavan päätöksen keväällä ja perumaan kesän 2020 valtakunnalliset leirit. Korvaavana ideana SM-mitaleista päästiin kuitenkin pelaamaan lopputurnauksissa. Tapahtumat olivat hyvin suosittuja ja taustajoukkoja sekä muita kiinnostuneita kerääntyi runsaasti kenttien laidoille seuraamaan tulevaisuuden tähtien edesottamuksia.

KPL ylivoimainen C-poikien Suomen mestari

Kouvolan Pallonlyöjät uusi C-poikien Suomen mestaruutensa suvereenilla tavalla. Joukkue voitti kaikki neljä turnausotteluaan mykistävällä juoksuerolla 93-7.

– Hyvä joukkue, pelasimme kaikki hyvin. Meillä on ikäluokassa hyvin harjoitelleita poikia, pelinjohtaja Eero Pitkänen iloitsi Kouvolan Pallonlyöjien nettisivuilla.

Kymenlaakson menestystä täydensi Haminan Palloilijat, joka kukisti Seinäjoen Maila-Jussit tiukassa välieräkamppailussa 1-0 (4-4, 1-0). HP:n edellinen C-poikien SM-mitali on kaudelta 1986, sekin hopeinen.

– Ylpeitä olemme joukkueesta, nämä ovat kovia ukkoja. Koko avauksemme mahtuu vielä ensi vuonna C-poikiin, eiköhän silloin kirkasteta mitalit kultaisiksi. Vesseli (Vesa Toikka) on tehnyt näiden kanssa hyvää työtä siitä asti, kun pojat olivat 9-vuotiaita, kakkospelinjohtaja Jouni Kylmälä totesi Kymen Sanomille.

Maila-Jussien kohtalona oli jäädä neljänneksi, kun Oulun Lippo Juniorit voitti pronssiottelun kotiutuskilpailussa 2-1 (2-3, 10-3, 3-2k).

Pohjoisen alueen C-tyttöjoukkueet valtakunnan huippua

C-tyttöjen loppuotteluun ylsivät seurat, joiden tyttöjoukkueet on totuttu näkemään harvemmin mitalikamppailuissa. Sotkamon Jymy oli voittanut ennen C-tyttöjen Suomen mestaruutta vain yhden naisten tai tyttöjen mitalin, E-tyttöjen leiripronssia 2017.

– Finaalipeli oli tiukkaa ja tasaista vääntöä. Koko meidän joukkue puhalsi yhteen hiileen, kukaan ei lähtenyt sooloilemaan, Jymyn Nelli Huotari ja Hanna Perttunen kertoivat Ylen haastattelussa.

Haapajärven Pesä-Kiilat voitti viime kesänä D-tyttöjen pronssia, joka oli seuran ensimmäinen tyttöjuniorijoukkueen mitali valtakunnan tasolla. Nyt Pesä-Kiilojen C-tytöt ylsivät SM-hopealle.

Haapajärven Pesä-Kiilat kirkasti viimevuotisen D-tyttöjen leiripronssin C-tyttöjen SM-hopeaksi. Kuva: Petri Huhtala

Pohjoisen alueen seurojen vahvan panoksen täydensi Kempeleen Kiri, joka kukisti kotiutuskilpailuun asti venyneessä jännitysnäytelmässä Hämeenkyrön Räpsän 1-2 (1-6, 3-2, 2-3k). KeKi voitti D-tyttöjen leirimestaruuden viime vuonna.

Ottelutulokset ja pöytäkirjat

C-pojat | C-tytöt

C-poikien SM-kultaa 2020: Kouvolan Pallonlyöjät

Leo Heikkilä, Aaron Honkanen, Jiri Joukainen, Kaapo Kinanen, Valtteri Kytömäki, Jose Lankila, Miki Likander, Verneri Niilo-Rämä, Akseli Pitkänen, Elias Pitkänen, Karo Soininen, Toni Tossavainen. Eero Pitkänen (pj), Juuso Ilander (2. pj)

C-tyttöjen SM-kultaa 2020: Sotkamon Jymy

Emmi Helmi Erkkilä, Nelli Huotari, Ella Huusko, Tiia Korhonen, Jenni Nevalainen, Vilma Nevalainen, Olivia Oikarinen, Hanna Perttunen, Ira Sirviö, Sonja Sirviö, Nea Tuikka, Miia Vuoti. Laura Määttä (pj), Marjukka Urpelainen (2. pj).

C-poikien SM-hopeaa 2020: Haminan Palloilijat

Mico Huttunen, Leevi Ihalainen, Johannes Kiri, Aatu Malo, Janne Nakari, Lassi Pärtty, Jesse Salmela, Eero Sipari, Arttu Taari, Aleksi Toikka, Perttu Toikka, Leevi Tuutti. Vesa Toikka (pj), Jouni Kylmälä (2. pj)

C-tyttöjen SM-hopeaa 2020: Haapajärven Pesä-Kiilat

Pinja Arovainio, Sanni Hirvasoja, Pinja Huhtala, Jenni Järvenpää, Minea Kemppainen, Jemina Lepola, Jenny Niemelä, Ellistiina Pihlajamaa, Olivia Pinola, Aada Skantz, Odessa Tiitto, Jutta Varila. Petri Huhtala (pj), Jukka Tiitto (2. pj)

C-poikien SM-pronssia 2020: Oulun Lippo Juniorit

Aapo Hiltunen, Iiro Kinisjärvi, Niko Kjellman, Lauri Kuusiluoto, Justus Mäkelä, Jooseppi Partanen, Jesse Polvela, Rene Ruokojärvi, Santtu Savusalo, Vilho Seppänen, Joonas Veijola, Aapo Väisänen. Jere Pelkonen (pj), Ilpo Korhonen (2. pj)

C-tyttöjen SM-pronssia 2020: Kempeleen Kiri

Jonna Haataja, Essi Jyrkkä, Jutta Jyrkkä, Pinja Karttunen, Venla Kumpumäki, Eerika Mansikka-aho, Saana Ojantakanen, Venla Ronkainen, Kerttu Siipola, Jennina Tauriainen, Oona Temonen, Annika Utriainen. Roni Ruokojärvi (pj), Marko Mansikka-aho (2. pj)

Päivitetty 24.8. klo 18.22: Korjattu tieto Sotkamon Jymyn naisten ja tyttöjen mitaleista. Jymy voitti E-tyttöjen kilpasarjassa pronssia 2017.