Valitse sivu

Kirittäret tuli vahvasti kärkiotteluun, eikä hätkähtänyt Go On Superjokerin Henna Suomisen lyömää avausjuoksua. Toinen jakso oli taas peilikuva ensimmäisestä. Manse PP ei ollut moksiskaan Kirittärien ykköspalkitun, tänään kaksi kunnaria kiertäneen Emma Körkön läpilyönnistä, vaan vastasi murskaavasti. Sekä joukkueensa ykköspalkittu Suominen että toinen Go On Superjokeri, kakkospalkittu Sara-Ella Kemppainen kilisyttivät pajatson tyhjäksi.

– Äärimmäisen tasaista vääntöä. Ensimmäisellä jaksolla me emme olleet hyviä, mutta paransimme aika paljon toiselle jaksolle, kuten kopissa puhuimme, kotijoukkueen Virpi Hukka totesi Ruudun haastattelussa.

Ratkaisu ottelun voiton osalta haettiin pitkän kaavan kautta. Kotiutuskilpailussa molempien yritykset sisällä olivat hurmoshenkisten jaksojen jälkeen yllättävän ponnettomia, eivätkä valtakunnan eliittiin kuuluvat ulkokentät joutuneet esittämään parhaimpaansa. Go On Superjokeri Siri Eskola kotiutti Venla Karttusen, mikä riitti Kirittärille ottelun voittoon ja runkosarjan jälkeisen paalupaikan varmistamiseen.

– Tuntuu todella hyvältä. Hieno homma vielä, että varmistimme runkosarjan voiton täällä Kaupissa. Tappio Lapualla keskiviikkona tuli toisaalta hyvään kohtaan, ettei ihan rallattelemalla menty runkosarjaa läpi, Kirittärien kakkospalkittu Eeva Mäki-Maukola iloitsi.Superpesiksen timanttiset tähtipelaajat Manse PP:n Virpi Hukka ja Kirittärien Emma Körkkö!

Pudotuspelien lähestyessä Kirittäret sai tehdä täyden päivätyön Hyvinkäällä, ja keskiviikkona Lapuan Virkiä aiheutti joukkueelle kauden toistaiseksi ainoan tappion. Ne ovat kahden edellisen kauden Suomen mestarille hyviä muistutuksia kaikkien kärkijoukkueiden yllätysvalmiudesta.

– Purimme Lapua-pelin atomeiksi Nallen (pelinjohtaja Jussi Viljanen) sanojen mukaisesti. Kävimme kaikki virheet läpi ja tosi yksityiskohtaisesti katsoimme, mitä pystymme parantamaan, Mäki-Maukola kertoi.

Kirittäret kohtaa puolivälierien kotiedusta taistelevan Hyvinkään Tahkon kotonaan sunnuntaina. Manse PP:n osalta runkosarja on paketissa.

– Innolla odotamme pudotuspelejä. Nyt pääsevät syksyn parhaat pelit alkamaan, fiilistelee Hukka.

Pesäkarhut Porista kuritti paikallisvastustajaansa raumalaista Feraa 2-0 (4-1, 13-0) ja nousi Manse PP:n ohi runkosarjan kakkoseksi. Se tietää toista valintavuoroa ja kotietua mahdolliseen välieräsarjaan. Tahko puolestaan murskasi lappeenrantalaisen Pesä Ysit 2-0 (11-0, 14-3). Eroa Virkiään on nyt kolme pistettä, mutta lapualaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Puisto lyöjätilaston kärkeen

Joukkueiden sijoitusten ohella runkosarjan päätösviikonloppuna jännitetään tilastovoittajia. Lyöjätilaston kärjessä käydään Go On Superjokereiden välistä kamppailua, jossa Pesäkarhujen Susanna Puisto (2+67) ohitti Tahkon Pauliina Harisen (1+66). Kolmantena tarkkailee tilannetta Kirittärien Körkkö (8+54), joka kasvatti kunnarimääränsä peräti kahdeksaan. Körkkö on myös tehotilaston ylivoimainen ykkösnimi saldolla 8+54+45=107 tehopistettä.

Etenijä- ja kärkilyöntitilastojen voitoissa on vahvasti kiinni Manse PP:n Hukka, joka onnistui kuluvalla kaudella kärkilyönneissään ällistyttävällä onnistumisprosentilla 85,55 %.

Naisten Superpesis perjantaina

Hyvinkää-Lappeenranta 2-0 (11-0, 14-3)
Pori-Rauma 2-0 (4-1, 13-0)
Seinäjoki-Mynämäki 2-0 (10-0, 11-4)
Tampere-Jyväskylä 1-2 (4-5, 9-6, 0-0, 0-1)

Naisten Superpesiksen ottelutulokset ja tilastot Veikkaus-tulospalvelussa!