1000 lyötyyn juoksuun ylsi ensimmäisenä Hyvinkään Tahkon Simo Eerikäinen kaudella 2009. Nyt Vainionpää rikkoi maagisen rajapyykin 30 vuoden iässä kautta aikain nuorimpana pelaajana ja pienimmällä ottelumäärällä, vain 314 ottelussa.

Vainionpää on lyönyt urallaan yhteensä 42+961=1003 tikkiä, mikä tarkoittaa keskimäärin noin 3,2 juoksua ottelua kohden. Se on tilaston kärkinoteeraus vähintään 100 lyödyn pelaajista.

Vaasan Mailan Junioreiden kasvatti palkittiin vuoden tulokkaana 2009. Vainionpää on nelinkertainen lyöjäkuningas, kolminkertainen vuoden jokeripelaaja ja kaksinkertainen tehopelaaja sekä pelaajien äänestämänä kultaisen mailan voittaja 2016. Miesten Itä-Länsi-edustuksia löytyy ansioluettelosta kahdeksan.

Uransa toistaiseksi ainoan SM-mitalin Vainionpää voitti Pattijoen Urheilijoissa Raahessa 2012, kun joukkue ylsi pronssille. Kolme ensimmäistä pääsarjakautta vierähtivät Nurmon Jymyssä ja parhaillaan on menossa kahdeksas peräkkäinen kausi JymyJusseissa. Vainionpää taistelee jälleen sekä lyöjä- että tehotilastojen voitoista lähimpinä uhkaajinaan niin ikään vaasalaislähtöiset Kouvolan Pallonlyöjien Jere Dahlström ja Koskenkorvan Urheilijoiden Patrik Wahlsten.

Hurja kilpajuoksu pudotuspeleihin

Miesten Superpesiksen runkosarja huipentuu tiistaina. Päätöskierroksella on kovat panokset, sillä nelikosta sijoilla 6-9 – Hyvinkään Tahko, Seinäjoen JymyJussit, Pattijoen Urheilijat Raahesta ja Imatran Pallo-Veikot – yhden kohtalona on jäädä pudotuspelien ulkopuolelle. Kaikkien viimeinen ottelu on kotikentällä.

PattU nousi sunnuntain kierroksella kahdeksannelle sijalle ja haki tärkeän supervuoron voiton Kiteeltä. Kempeleen Kiri menetti näin pudotuspelimahdollisuutensa pienemmällä voitettujen otteluiden määrällä.

Miesten Superpesiksen kaikki pudotuspelisarjat pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Runkosarjan kolme parasta valitsevat puolivälierävastustajansa 5.-8.-sijoittuneista joukkueista valintatilaisuudessa, joka nähdään Ruudussa ja ISTV:ssä live-lähetyksenä tulevana keskiviikkona 2.9.

Joensuun Maila varmisti runkosarjan voiton ennätyksellisessä voittoputkessa

Joensuun Maila voittaa miesten Superpesiksen runkosarjan kaudella 2020. Se on varmaa, vaikka yksi ottelukierros on pelaamatta. JoMa liitää parhaillaan 20 ottelun voittoputkessa. Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin nähty runkosarjassa samalla kaudella.