Lippo (Oulun Lippo Juniorit) jäi kuitenkin pisteittä kärkiottelussa, kun Haminan Palloilijat takoi taululle voittolukemat 2-0 (4-3, 2-1). Avausjakso oli Lipon hyppysissä, mutta neljännen tasoittavan virheet kostautuivat. Ensin HP:n Otso Mäkelä antoi painetta kakkospuolelle ja jatkoksi pikahälytyksen kokoonpanoon Lauri Aitalan selkäkrampin vuoksi saanut Jere Heikkilä kotiutti kahdesti.

– Ensimmäinen jakso meidän olisi pitänyt ottaa, mutta ei meistä ollut ottajaksi. Huippupeleissä pitää olla kovassa paikassa kova, mutta me emme olleet niin kovia kuin kaveri, joka ei antanut käsistä yhtään juoksua. 3-1:ssä lyönti tuli kahdella pompulla suoraan miehelle. Siitä se lähti, sitten tuli kopinnostojuoksu ja harhaheitto siihen päälle. Itse löimme kaikki juoksut välilyönneillä, Haipus mietti.

Toinen jakso eteni juoksun marginaalilla loppuun saakka. Molemmat joukkueet esittivät tauon jälkeen pääosin erinomaista ulkopeliä, vaikka viihdyttävässä kärkiottelussa syntyikin runsaasti tilanteita.

– Joukkueelta erittäin hyvää pelaamista. Ulkopeli on ollut niin hyvää tässä pitkin kautta, että se mahdollistaa otteluiden voittamisen, vaikka sisäpeli olisikin vähän heikompaa. Tänään tehtiin kyllä ykköskeulasta lähes solkenaan tilannetta, kotijoukkueen pelinjohtaja Juho Kaikko kiitteli

HP otti niskalenkin Liposta runkosarjan otteluissa.

– Erittäin tyytyväinen voittoon, todella kovasta vastustajasta tosi kova voitto. Lippoa vastaan saatiin 5-1 käännettyä pisteet meille, Kaikko iloitsi.

– Näitä juoksun pelejä nämä tulevat varmaan syksylläkin olemaan. Hienoa pesistä pelattiin molemmat, mutta Hamina oli tänään tuon verran kovempi ja ansaitsi voittonsa, Haipus myönsi.

Molempien joukkueiden osalta jatkopaikka on vahvasti omissa käsissä. Haipus vakuuttaa Lipon olevan joukkueena aikataulussaan ja valmiina, kun kauden ratkaisuottelut käynnistyvät elokuun lopulla. Ykköspesiksen voittaja nousee Superpesikseen kaudelle 2021.

– Jos pääsemme terveellä porukalla syksyllä pelaamaan, meitä on hankala kolmesti voittaa, Haipus uskoo.

Tallenne HP-Lippo-ottelusta on katsottavissa Ruudussa Ruutu+-tilaajille.

Puijon Pesikselle arvokkaat vieraspisteet Alajärveltä

Kuopiolainen Puijon Pesis otti ison harppauksen kohti pudotuspelejä hakemalla kolme pistettä Alajärven Kitrolta tuloksella 0-2 (0-1, 4-8). Ykköspalkittu Go On Superjokeri Teemu Nivala iski vieraille viisi juoksua.

Todellinen ”gamesaver” nähtiin PuPen ulkokentältä avausjaksolla. Ankkureiden Juho Ihamäki iski upean lyönnin takaa läpi, mutta vieraiden kopparit Miro Kähkönen ja Valtteri Pirinen pelasivat tilanteen loppuun asti. Taittoheittojen sarja tuotti lopulta kahden juoksun sijaan taululle kaksi paloa.

Miesten Ykköspesiksen tulokset ja tilastot Veikkaus-tulospalvelussa