Valitse sivu

Jaksopeli muistutti jälleen yllätyksellisyydestään. Fera rallatteli avausjakson voittoon selvin lukemin 8-2, mutta yli 500 kilometrin matkan Joensuusta Raumalle taittanut vierasjoukkue alkoi saada juonesta kiinni toisella jaksolla. Siiri Pulkkinen takoi kaksi juoksua ja Majoinen voittopinnan kunnarillaan tyhjään kenttään.

Fera kuitenkin valtasi itselleen neljännen peräkkäisen loppuottelupaikan tyttöjen Superpesiksessä liki 400 katsojan edessä. Julia Ruoho kotiutti Aino Tanhuan supervuoroparin tasoittavalla ja kotijoukkue juhli loppuottelupaikkaa tuloksella 2-1 (8-2, 2-3, 1-0).

Kempeleen Kiri vakuuttava!

KeKi tuli räväkästi välieräotteluun Mailajunioreita vastaan. Avausjuoksu nähtiin jo ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla, kun Nea Lotvonen kiskaisi pallon maisemiin kolmosluukusta kahden palon tilanteessa ja kunnarin lisäksi Tiia Valtanen eteni ykköseltä kotipesään asti.

Toisella jaksolla tahtipuikkoa heiluttivat yllättävämmät ratkaisijat. Ykköspalkittu Henriikka Anttila avasi pellit ja kakkospalkittu Venla Timisjärvi säesti. Kahden vuoroparin jälkeen KeKi oli karannut 4-0-johtoon, mistä Mailajuniorit ei enää toipunut.

– Hyvät fiilikset, tämä oli urheilutermein kuin ”game seven” heti tähän alkuun. Koko kesä on voitettu kaikki pelit, mutta tiukka paikka oli tämä kerrasta poikki. Pientä jännitystä oli sekä pelaajissa että pelinjohdossa ja varmaan taustahenkilöissäkin, KeKin pelinjohtaja, hiljattain viisikymppisiään juhlinut Jarkko Sillanpää myönsi.

– Ensimmäinen jakso oli pikkuisen meiltä sisällä hermostunutta peliä, toisella jaksolla olimme parempia. Ulkona olimme koko pelin riittävän hyviä ja pystyimme pitämään Kankaanpään kurissa ja ohjaamaan tilanteet väärille pelaajille, Sillanpää mietti.

Kempeleen Kiri on voittanut seurahistoriansa aikana kaksi B-tyttöjen SM-mitalia, jotka molemmat ovat hopeisia kausilta 2016 ja 2019. Sanomattakin on selvää, että paras kolmesta -järjestelmällä pelattavassa loppuottelusarjassa joukkue lähtee hakemaan viimeisen ottelun voittoa. Kantona kaskessa on enää Fera, joka saa loppuotteluun kotiedun.

– Viime vuonna olimme hopealla ja selvä tavoite oli tähän kauteen, että olemme finaalissa edelleen. Tarkoitus tietenkin on voittaa ja kirkastaa viimevuotinen hopea kultaiseksi, Sillanpää vahvisti.

Joensuun Maila ja Mailajuniorit Kankaanpäästä pelaavat pronssimitaleista kerrasta poikki -periaatteella. JoMa saa kotiedun ja tavoittelee seurahistoriansa ensimmäistä tyttöjen tai naisten mitalia. Myöskään Kankaanpäässä ei ole koskaan aiemmin juhlittu B-tyttöjen SM-mitalia.