Viime vuoden mitalijoukkueet ylsivät tälläkin kertaa podiumille ja erottuivat edukseen jo alkulohkovaiheessa. A-lohkon voitti PuMu, B-lohkon Sotkamon Urheiluseura KMV ja C-lohkon EU.

Välierissä KMV piinasi hallitsevaa mestaria, mutta EU vei loppuottelupaikan juoksuin 2-3. Parhaana lohkokakkosena Kempeleen Kiri haastoi erinomaisesti PuMun ja onnistui pelin kannalta tärkeillä hetkillä. PuMu kuitenkin vei voiton vahvan sisäpelinsä turvin juoksuin 7-5.

Sen sijaan loppuottelussa PuMu ei enää löytänyt iloista sisäpeliään, mutta räpylät kestivät. EU iski ottelun ainoat juoksut heti ensimmäisen tasoittavalla, kun Tero Tuomela kotiutti Keijo Saarenmaan ja Sami Kokko iski loppunumeroiksi 2-0 Mika Joensuun tuodessa juoksun. Molemmat joukkueet esittivät tarkkaa ja pitävää ulkopeliä, jonka parempaan avaamiseen ei sisäpelistä löytynyt lääkkeitä.

Evijärven Urheilijat juhlii jo kolmannella peräkkäisellä kaudella Kontioiden Suomen mestaruutta. Mitalikamppailussa Puna-Mustat ja Sotkamon Urheiluseura KMV vaihtoivat järjestystä viime vuoteen nähden. Nyt PuMu vei hopeaa ja KMV pysyi mitalikannassa kukistettuaan KeKin pronssiottelussa juoksuin 10-4.

Yhdeksän joukkuetta oli mukana pelaamassa Kontioiden SM-turnauksessa Kuopiossa ja Siilinjärvellä viikonloppuna. Järjestelyistä vastasi Nerkoon Nuorisoseuran Pesis yhteistyökumppaneinaan Puijon Pesis Kuopiosta ja Siilinjärven Pesis. Kaikki ottelutulokset ja pöytäkirjat löytyvät Pesistulospalvelusta.

Kontioiden SM-kultaa 2020: Evijärven Urheilijat

Mika Joensuu, Sami Kokko, Jaakko Kultalahti, Juha Kuoppala, Niko Kuoppala, Matti Larikka, Jukka Mannila, Teemu Mäkinen, Janne Rauhala, Arto Ruuhinen, Keijo Saarenmaa, Esa Sanjama, Risto Sarvikas, Riku Tainio, Tero Tuomela. Jari Mäkelä (pj)

Kontioiden SM-hopeaa 2020: Puna-Mustat, Helsinki

Tuomo Allinen, Tommi Hietaniemi, Henri Häkkilä, Tuomas Kaukonen, Jarno Kokko, Oskari Kosonen, Petri Köykkä, Matti Nylander, Simo Rehunen, Jyri Tarmo, Janne Torri, Mikko Vartiainen

Kontioiden SM-pronssia 2020: Sotkamon Urheiluseura KMV

Timo Heikkinen, Mika Kilpeläinen, Jouni Korhonen, Markku Kuusiniemi, Riku Manninen, Markus Meriläinen, Kimmo Mikkonen, Antero Niemelä, Mikko Närhi, Anssi Raitala, Mika Rantamaa, Aki Tervo, Janne Väisänen. Jani Korhonen (pj), Jouni Korhonen (2. pj)