Raahelainen Pattijoen Urheilijat matkustaa Sotkamoon torstain huippuotteluun, joka nähdään Ruudun päälähetyksenä. Uusinnan PattU ja Jymy ottavat vain yhden välipäivän jälkeen lauantaina klo 17. Maailman pohjoisin superpesisottelu tuo Superpesiksen tähdet historian ensimmäisen kerran Rovaniemen keskuskentälle.

Ennakkolippuja myydään hyvää vauhtia PattU:n verkkokaupassa. Tapahtuma kantaa nimeä Arctic Battle ja Pattijoen Urheilijat toteuttaa sen yhteistyössä Napapiirin Pesis-Teamin, Rovaniemen Palloseuran sekä Rovaniemen kaupungin kanssa.

– On mietitty ”steppejä”, joita PattU voisi ottaa kehittyäkseen ja viedäkseen lajia eteenpäin. Erilaisia ideoita on pyöritelty, Suonveri kertoi Radio Pookin haastattelussa.

– Stadionottelun vieminen jonnekin muualle on ollut yksi ajatus. Fuengirolan pelejä on ollut muutamina kausina aiemmin, joten mietimme, tekisimmekö juuri toisinpäin. Jos toiset vievät pelejä etelään, mennään me niin pohjoiseen kuin päästään. Rovaniemen keskuskenttä oli käytännössä pohjoisin stadion, jossa puitteet ovat valmiina tällaiseen, Suonveri sanoi.


Topi Kososen taiturointia nähdään Rovaniemen keskuskentällä lauantaina.

Napapiirin Pesis-Team on vahvasti mukana toteuttamassa käytännön järjestelyjä. Paremmin jalkapallostadionina tunnetun Keskuskentän digitaalit eivät taivu pesäpallo-otteluiden lukuihin, joten esimerkiksi erillinen tulostaulu pitää tuoda paikalle Korkalovaaran kentältä.

Ponnistelut kannattavat, sillä Arctic Battle -tapahtuma tuo tärkeällä tavalla näkyvyyttä kaupungin pesäpallolle. Napapiirin Pesis-Teamilla on junioritoiminnan ja harrastepesiksen lisäksi nykyisin joukkueet niin miesten kuin naisten suomensarjassa.

Pesäpallo on ollut vahvassa nosteessa Rovaniemellä viime vuosina. Seuran puheenjohtaja Soili Lehtinen uskookin tapahtuman hyödyttävän kaikkia osapuolia.

– Tapahtuman tuominen pohjoiseen on seurallemme, paitsi mahtavan yhteistyön mahdollisuus, myös pesäpallon tunnettuuden lisäämisen paikka Rovaniemellä. Olemme seuraväen kanssa innolla mukana tapahtuman järjestämisessä.

Tuplaotteluihin Jymyä vastaan PattU saa kokoonpanoonsa kokeneen ratkaisijan. Go On Superjokeri Jarmo Viittanen on allekirjoittanut seuran kanssa loppukautta koskevan sopimuksen.

Miesten Superpesiksen ottelu Pattijoen Urheilijat vs. Sotkamon Jymy pelataan Rovaniemen keskuskentällä (Poromiehentie 2, 96100 Rovaniemi) kello 17 alkaen. Pääsyliput, perhe- ja alennusliput sekä majoituspaketit myy etukäteen PattU:n verkkokauppa.