Valitse sivu

Avit tekivät 1.7.2020 tartuntatautilain mukaiset päätökset ajalle 1.–31.8.2020. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yli 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sillä edellytyksellä, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ja OKM:n (opetus- ja kulttuuriministeriö) 14.5.2020 antaman koronavirustartuntojen ehkäisemisohjeen mukaisesti.

Tilaisuuksissa on muun muassa huolehdittava hygieniasta ja varmistettava 1−2 metrin turvavälit henkilöiden tai seurueiden välillä. Turvavälit on pidettävä myös tilaisuuteen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Tungoksia ja tiiviitä jonoja ei saa päästää syntymään. Järjestäjän voi olla syytä rajata osallistujia erillisille alueille, jotta ohjeita voidaan tosiasiassa noudattaa. Jokaiselle erillisalueelle voi olla tarpeen järjestää omat tai käyttöporrastetut kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta.

Tilaisuuden järjestäjän on harkittava, milloin toiminnan ja yleisön eriyttäminen on tarpeen, miten yleisön liikkuminen alueiden välillä järjestetään ja mikä on kunkin alueen sallittu enimmäisyleisömäärä. Pesäpalloliitto suosittelee ainakin suurempien stadionien jakamista erillisiin alueisiin, jotta ottelutapahtuma voidaan järjestää turvallisesti. Eri ryhmien sekoittumista välttämällä voidaan avien ohjeen mukaisesti vähentää altistuneiden määrää, mikäli henkilöiden joukossa todettaisiin koronavirustartunta. Pesäpalloliitto korostaa vastuullisuutta ja ihmisten terveyden asettamista etusijalle kaikissa tilanteissa.

Pesäpalloliiton ohjeet korona-ajan erityisjärjestelyistä löytyvät osoitteesta www.pesis.fi/kilpailu/erityisjarjestelyt.

Päivitetty 30.7. kello 11.06: Uutista päivitetty kokonaisuudessaan