Valitse sivu

Siitä piti tulla välivuosi, mutta toisin kävi. Rantanen kertoo Lohen tiedotteessa odottavansa eritoten kotiotteluiden ainutlaatuista tunnelmaa.

– Kaipuu kentille on ollut koko kauden kova, vaikka jo hyvissä ajoin ennen korona-aikaa päätin tämän olevan välivuosi. Olen otettu mahdollisuudesta päästä mukaan tuttuun porukkaan, jolla on tuttu unelma.

– Lähdetään tekemään yhdessä kaudesta ikimuistoista. Erityisesti tunnelmaa Koskenharjulla on ollut ikävä ja siitä iso kiitos lojaaleille Lohen kannattajille.

Itälohkon kärjessä ovat tasapistein Lohi ja Lahden Mailaveikot. Lisäottelupariksi määritetyt joukkueet tasasivat myös voitot keskinäisistä otteluista. Lohkokolmosena on vain kahden pisteen päässä Kouvolan Pallonlyöjät, jonka Lohi kohtaa runkosarjan päätöskierroksella.

Pelinjohtaja Jussi Muilu huomauttaa, ettei Rantasen sopimukseen liity dramatiikkaa. Alkukauden lukkarina pelannut Matias Romo, 18, on onnistunut hienosti tontillaan.

– Matias otti viime vuodesta ison stepin, kasvoi suomensarjatason lukkariksi ja otti meille viisi voittoa kuudesta. Tänä vuonna itälohkossa vastus on kuitenkin poikkeuksellisen kovaa ja emme halua jättää mitään kiveä kääntämättä.

– Heikki on rutinoitunut ja kovapäinen lukkari sekä meille tuttu pelaaja ennalta. Hän tulee motivoituneena auttamaan meitä kohti unelmaa.

Suomensarjalohkojen kaksi parasta pelaavat lohkon sisäisessä loppuottelussa. Ykköspesiskarsinnassa kohtaavat ottelupareina itä- ja pohjoislohkojen voittajat sekä etelä- ja länsilohkojen voittajat.

Rantanen on kokoonpanossa heti Lohen seuraavassa ottelussa, kun Joensuun Maila vierailee Koskenharjulla lauantaina 8.8.