Valitse sivu

Päätös vaikuttaa Ykköspesiksen jatko-otteluihin. Pesäpallon kilpailumääräysten mukaan ”superpesisseuran kakkosjoukkueella ei ole Ykköspesiksessä osallistumisoikeutta sarjan ylempiin jatko-otteluihin eikä sitä tämän vuoksi oteta huomioon sijoituksia määriteltäessä runkosarjan päättymisen jälkeen.”

Mikäli miesten Ykköspesiksessä Sotkamon Jymy 2 sijoittuu neljän parhaan joukkoon, joukkueen taival päättyy joka tapauksessa runkosarjaan eikä sen sijoitusta huomioida jatko-otteluita ajatellen. Näin viidenneksi sarjataulukossa yltänyt joukkue jatkaa pudotuspeleihin. Välieräparit muodostetaan runkosarjan sijoitusten perusteella siten, että parhaiten sijoittunut kohtaa heikoimmin sijoittuneen.

Vastaavasti toimitaan naisten puolella, jos Pesäkarhut 2 Porista sijoittuu lohkossaan kahden parhaan joukkoon.

Seuroja, joilla on joukkueet sekä naisten että miesten Superpesiksessä, löytyy tällä kaudella peräti viisi: Hyvinkään Tahko, Joensuun Maila, Kempeleen Kiri, Manse PP Tampereelta ja Siilinjärven Pesis.