Luostarinen on koulutukseltaan aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja. Lokakuussa 24 vuotta täyttävä SiiPen oma kasvatti on toiminut seurassa aiemmin muun muassa akatemiavalmentajana ja iltapäiväkerhon ohjaajana sekä suorittanut Pesäpalloliiton huippuvalmentajapolun 1- ja 2-tason koulutukset.

– Junioripuolella pyrin antamaan valmentajille sekä pelaajille uudenlaisia työkaluja, joilla jokainen pystyy kehittämään itseään. Lisäksi haluan tuoda seuran valmentajille aiempaa yhtenäisemmän valmennuslinjan. Kolmantena tavoitteenani SiiPen junioreilla olisivat jo pienestä pitäen hallussa lajitekniikat ja että pelikäsitystä opittaisiin pesisuran alusta asti hauskanpitoa unohtamatta, Luostarinen vastaa kysymykseen seuran junioripuolen kehittämisestä.

Veli Eetu Luostarinen on NHL:ään ja Florida Panthersiin asti yltänyt huippujääkiekkoilija.

– Jääkiekon puolelta meillä olisi opittavaa itseohjautuvuudessa ja omatoimisessa harjoittelussa. Jos haluaa pelata huipulla, vaatii se muutakin kuin joukkueen yhteisiä harjoituksia, Tommi Luostarinen huomauttaa.

SiiPen toiminnanjohtaja Teemu Huhtakangas pitää seuran omaa junioritoimintaa merkityksellisenä edustusjoukkueiden tulevaisuuden kannalta ja korostaa Luostarisen panosta tässä työssä.

– Tommi on iso palanen siinä rakennustyössä, kun kasvatetaan junioripelaajia seuran edustusjoukkueisiin. Siilinjärven Pesiksen näkökulmasta olisi ideaalisinta, että jokaisesta juniori-ikäluokasta saataisiin kasvatettua ainakin pari pelaajaa seuran superpesisjoukkueisiin, jotta pitkäjänteinen urheilullinen kehittyminen säilyy seurassa, Huhtakangas kommentoi uutta nimitystä seuran tiedotteessa.