Kankaanpään Mailan kasvatti onnistui debyyttiotteluissaan upeasti. Pesäkarhut voitti puhtaasti Pesä Ysit Lappeenrannassa ja Feran Raumalla. Peltonen itse kiersi kentän molemmissa otteluissa kolmesti, onnistui kärkilyönneissään kuusi kertaa seitsemästä ja toi pääsarjauransa kuusi ensimmäistä juoksua.

– Oli tosi upeata päästä pelaamaan tuon porukan kanssa, jonka pelejä on katsonut Ruudusta jo monta vuotta. Nyt pääsi itse joukkueeseen mukaan. Oli se tietysti hienoa, Peltonen fiilisteli jälkeenpäin.

Pesäkarhujen tähtisikermä on täynnä huippupesäpalloilijoita, jotka omilla pelipaikoillaan kuuluvat valtakunnan kärkeen. Susanne Ojaniemi on vuoden 2017 naispesäpalloilija, Peltosen lailla kankaanpääläislähtöinen Emilia Itävalo sai vastaavan kunnianosoituksen viime vuonna. Nuorelle pelaajalle kaksi vierasmatkaa olivat opettavaisia ja ikimuistoisia. Peltonen kiittelee huippupelaajien vastaanottavaisuutta ja kokee kuuluneensa samaan joukkueeseen.

– Upea oli kokemus kaikkinensa. Hyvin ottivat pelaajat porukkaan mukaan, siinä ei ollut mitään ongelmaa.

Pääosin Peltonen pelaa kankaanpääläisen Mailajuniorien joukkueissa naisten Ykköspesistä sekä tyttöjen Superpesistä, johon yhteistyömalli on rakentunut Pirkanmaan seurojen kanssa. Ykköspesiksen etenijätilaston kärkinimi on tyytyväinen omiin otteisiinsa alkukaudesta.

– Oikein hyvin on lähtenyt kausi käyntiin. Sisällä ykköstilanteen purkaminen on mennyt ihan hyvin ja vaihtolyöntipelaaminen on ollut hyvää. Ulkopelikin on toiminut, mutta syvyyspelaamista voisi etutilanteessa parantaa. Nyt vain hyvällä pössiksellä eteenpäin.

Mailajuniorit on vallannut Ykköspesiksessä sarjataulukon kärkipaikan, vaikka sunnuntain ottelusta helsinkiläistä Roihua vastaan tulikin todellinen ohipeli.

– Täytyy tämä peli nollata heti, oli heikko peli joukkueelta. Muuten on ollut tosi hyvä kauden alku meiltä. Hyvällä sykkeellä mennään eteenpäin, niin hyvä loppukausi tästä tehdään aivan varmasti, Peltonen vakuuttaa.

Tosin Peltoselta itseltään myös Helsingin reissu sujui hienosti. Onnistumiset niin sisällä kuin ulkona toivat ykköspalkinnon ja kauden ensimmäinen kunniajuoksu Ykköspesiksessä syntyi hienolla vedolla kolmospuolelle. Koko alkukausi onkin ollut nuorelle lupaukselle läpilyönti, jota Peltonen ei kuitenkaan jää liian pitkäksi aikaa juhlimaan. Matka on vielä alussa, mutta potentiaalia löytyy nousta Superpesiksen todelliseksi tähtipelaajaksi tulevina vuosina.

Naisten Superpesiksen debytantit kaudella 2020 (tilanne 20.7.)

Taru Ala-Tuuhonen, MyVe
Aurora Frantsila, Manse PP
Ilona Hakoniemi, Fera
Emma Heikkilä, MyVe
Emmi Hannuniemi, SiiPe
Neea Helin, MyVe
Johanna Hihnala, JoMa
Emmi Julkunen, SiiPe
Reetta Juntunen, JoMa
Julia Kekäläinen, KeKi
Linda Kemppainen, Pesä Ysit
Pinja Kesti, SiiPe
Roosa Lappalainen, SiiPe
Noora Leppälä, Pesä Ysit
Nea Lotvonen, KeKi
Oona Majoinen, JoMa
Roosa Martinmäki, SiiPe
Emilia Mattila, Pesäkarhut
Ellinoora Ojala, Pesä Ysit
Viivi Partanen, Kirittäret
Tiia Peltonen, Pesäkarhut
Johanna Pirskanen, SiiPe
Miia Puolakka, Manse PP
Nora Pulkkinen, JoMa
Saaga-Angelia Raudasoja, SMJ
Julia Ruoho, Fera
Piitu Saarinen, Tahko
Ronja Salmela, Kirittäret
Sini Suihko, JoMa
Senna Surakka, JoMa
Maria Sveholm, SMJ
Hanna Toivanen, JoMa
Jemina Vainionperä, SiiPe
Roosa Vesalo, SiiPe

Päivitetty 21.7. klo 21.15: Lisätty Superpesiksessä debytoineiden listaan Feran Julia Ruoho.