Ilmoittautuminen jatkuu Pesäpalloliiton tapahtumapalvelussa sunnuntaihin 2.8. saakka. Alkusarjan ottelut pelataan Kuopiossa lauantaina 22.8. ja sijoitusottelut sekä Kuopiossa että Siilinjärvellä sunnuntaina 23.8.

– Lämpimästi tervetuloa kaikki kontiojoukkueet Pohjois-Savoon. Tarjolla on jälleen mukavia hetkiä entisten pelikavereiden kanssa kilvoitellessa ja mukavaa yhdessäoloa Järvi-Suomen kauniissa rantamaisemissa unohtamatta tietenkään Varkaudessa jo perinteeksi muodostunutta Kontioiden yhteistä illanviettoa, tällä kertaa kuopiolaiseen tapaan, Nerkoon Nuorisoseuran varapuheenjohtaja Joni Pirinen kuvailee.

Poikkeuksellisen kevään myötä turnaukselle haettiin järjestäjää vasta kesäkuun puolella.

– Olimme pohtineet asiaa jo keväällä, mutta korona sotki hieman kuvioita ja kesäkuussa haku meinasi mennä meiltä ohi. Onneksi saimme mahdollisuuden vielä vähän jälkijunassa. Sen jälkeen turnauksen ”iso kuva” järjestelyineen saatiin yhteistoiminnassa PuPen ja SiiPen kanssa rakennettua muutamassa päivässä – ja tässä sitä ollaan. Useampi seurakin on jo ilmaissut kiinnostuksensa turnausta kohtaan, Pirinen kiittelee.

– Majoitusta joukkueille tarjoaa Sokos Hotel Puijonsarvi, josta on mahdollista varata huoneita kontioystävälliseen hintaan. Selvitämme vielä yhteiseen illanviettoon liittyviä yhteistyökuvioita ja muita kumppanuuksia, jotta pystyisimme jatkamaan Varkauden viitoittamalla tiellä ja viemään turnauksen kunnialla läpi. Varkaudesta on erittäin hienot muistot, Pirinen toteaa.

Sokos Hotel Puijonsarvesta on mahdollisuus varata huoneita koodilla IKÄMIESTEN SM-PESIS, jolloin ovat voimassa edulliset hinnat: 95 € / 1hh, 115 € / 2 hh ja 135 € / 3hh.

Kontioiden SM-turnauksessa oman seuran joukkueessa voi pelata pesäpallon kilpailumääräysten mukaan myös pelaajia, jotka pelaavat toisessa seurassa Ykköspesiksessä, suomensarjassa tai maakuntasarjassa tai ovat toisen seuran kirjoilla. Pelaajalisenssi vaaditaan kaikilta turnaukseen osallistuvilta pelaajilta.

Viime vuosina Kontioiden SM-turnausta ovat hallinneet Puna-Mustat Helsingistä, Sotkamon Urheiluseura KMV sekä kahden edellisen kauden mestari Evijärven Urheilijat.