Epidemian kokonaiskuva Suomessa on edennyt myönteiseen suuntaan, mikä mahdollistaa rajoitusten höllentämisen.

– Tarpeettomia riskejä ei kuitenkaan pidä ottaa. Me kaikki voimme tehdä oman osuutemme, huolehtia hygieniasta omalta osaltamme ja pitää tartuntaluvut jatkossakin alhaisina, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari muistuttaa.

Alkukaudesta pesäpallo-otteluihin tuotu kolikonheitto saa väistyä perinteen tieltä. Pesäpallohistoriaan on liki 100 vuoden ajan kuulunut omaleimaisena osana hutunkeitto, jonka voittaja saa valita aloituksen sisä- tai ulkovuorolla.

– Hutunkeitto tekee paluun otteluiden alun rituaaliksi pesäpallon pelisääntöjen mukaisesti. Tuomaristo voi kuitenkin päättää, valvooko hutunkeittoa peli- vai syöttötuomari, Huotari kertoo.

Päivitetyt ohjeet vastuullisuuteen ovat voimassa tiistain 14.7. otteluista alkaen. Pesäpalloliitto mahdollistaa lisäksi mm. seremoniallisen avausheiton ja joukkueiden ykköspalkittujen osallistumisen lehdistötilaisuuksiin.

Pesäpalloliiton ohjeistukset erityisjärjestelyistä: www.pesis.fi/kilpailu/erityisjarjestelyt