Turnauspäiviä on neljä: 15.8./16.8., 22.8./23.8, 5.9./6.9. ja päätösturnaus 12.9. Joukkue valitsee kolmesta kentästä itselleen sopivimman ja osallistuu kotikentällään pelattaviin turnauksiin. Turnaus sisältää 2-3 ottelua ja tapahtuma on kestoltaan noin 2,5-3 tuntia. Pikkuliiga päättyy yhteiseen päätösturnaukseen, jossa pelataan muiden kenttien joukkueita vastaan. Tsempparipelaajat palkitaan joukkueittain.

Ilmoittautuminen Pikkuliigaan tapahtuu osoitteessa www.pikkuliiga.fi. Samasta osoitteesta löytyy kattavasti lisätietoa.

Paikan päällä ovat ohjaamassa koulutetut ohjaajat ja tuomarit. Seurat tuovat turnauksiin päänsuojukset ja välineet eli osallistumiseen riittävät omasta takaa juomapallo, liikunnallinen vaatetus ja iloinen mieli.

Jokainen joukkue tarvitsee vähintään yhden vanhemman vastaamaan oman joukkueen saapumisesta ajoissa oikealle pelikentälle ja kannustamaan pelaajia turnauspäivän aikana. Pikkuliiga tarjoaa näin myös vanhemmille hienon mahdollisuuden olla toiminnassa, turnaushengessä ja yhteisissä kokemuksissa mukana.

Pikkuliigan järjestävät yhteistyössä pääkaupunkiseudun pesäpalloseurat Espoon Pesis sekä helsinkiläiset Puna-Mustat ja Roihu.