Kahdeksasta ottelusta ”Majuttarien” saldo on kuusi voittoa. Sunnuntaina joukkue jäi ensi kertaa tyystin ilman sarjapisteitä, kun Roihu takoi Helsingissä taululle rumat lukemat.

– Vastustaja oli hyvä ja löi hyvin. Kun me annoimme vähän vauhtia, saimme kyllä heidän pelinsä auki ja sitten he varsinkin alkoivat lyödä hyvin. Sunnuntaina kohdataan taas – katsotaan sitten uudestaan, Pellonperä miettii.

– Vahvan ulkopelin kautta on pelattu. Sunnuntaina sitä ei ollut, vaan pelin alusta näki, että nyt olemme jossain ihan muualla.


Edellisen kotiottelunsa Mailajuniorit pelasi Espoon Pesistä vastaan.

Valmentajakaan ei pääse liian helpolla

Naisten Ykköspesiksen runkosarjassa pelataan joukkuetta kohden 14 ottelua, joista Mailajunioreilla on takanaan jo yli puolet.

– Päästiin pelaamaan paljon tuossa alkuun. Meillä on jo kausi yli puolenvälin, kun muut pelaavat neljättä tai viidettä peliä vasta. Se sopi meille näköjään, saatiin hyvä startti kauteen, Pellonperä kiittelee.

Ennen Roihu-peliä Mailajuniorit oli antanut vastustajilleen keskimäärin alle 4,5 juoksua ottelua kohden. Pellonperä näkee pitävän ulkopelin rakentaneen hyvän pohjan menestykselle.

– Tiukka ulkopeli ja tietty kärsivällisyys. Kun on pitänyt peli ratkaista, niissä kohdissa on oltu alkukaudella tosi hyviä ja kärsivällisiä. Olemme pystyneet ratkaisemaan pelejä silloin, kun on pitänyt.

– Toki sisälläkin kärki on pelannut ihan hyvin. Tiia (Peltonen) nopeana pelurina on ihan hyvin vaihdellutkin tilanteita, joita siinä on tullut. Varsinaisesti emme ole sisäpelissämme saaneet pellejä auki missään vaiheessa kunnolla, vaikka joissain jaksoissa on pinnoja paljon tullutkin.

Hurjan ottelurumban jälkeen Mailajuniorit sai Ykköspesiksessä yli viikon tauon ennen Roihu-ottelua.

– Semmoiseen 30 päivään 16 peliä, tyttöjen Superpesis laskettuna siihen mukaan. Sen jälkeen oli takki tyhjä viikko sitten. Alkurypistys oli sellainen, että loppua kohden energia loppuu ja sitä vain odotti, että pääsee lataamaan energiaa, Pellonperä kertaa.

Revanssimahdollisuus Roihua vastaan tarjoutuu sunnuntaina. Pellonperä odottaa mielenkiinnolla, miten joukkue saa koottua rivinsä kauden neljänteen kotiotteluun.

– Viikolla treenattiin ihan ok, mitä ei oltu parin edellisen viikon aikana tehty, kun vain pelattiin. Kauhean vaikeaa sitä on sanoa. Ei ole edes mielessä sellaista, mitä olisi väärin tehty.

– Vähän on suunta ollut sellainen, etten oikein tiedä, miten tähän pitäisi valmentajana reagoida. Nyt huomaa, että jostain syystä alkaa matka vähän painaa. Sehän tietysti tässä valmentamisessa mukavaa on, että täytyy keksiä jotain, ettei ihan pääse liian helpolla.

”Hyvä kausi on pelattu”

Kevät oli poikkeuksellista aikaa Kankaanpäässäkin. Koronaviruksen aiheuttama pandemia keskeytti joukkuetoiminnan täysin ja koko kauden yllä leijui tummia pilviä. Siihen tilanteeseen peilaten Pellonperä iloitsee tositoimiin pääsemisestä ja menestyksestä.

– Hyvä kausi on pelattu. Koronatauko oli sellainen, ettei kokoonnuttu eikä treenattu. Sen jälkeen vähän puntaroi, mitenköhän tässä päästään liikkeelle – mutta hyvin päästiin ja hyvin on suoritettu.

– Ylipäätään kiva, kun päästään pelaamaan ja hyvä, kun on mennyt hyvin – se on tuolle porukalle hirmu tärkeää. Uutta prosessia on tässä kehitelty ja viety eteenpäin. Viime kaudella kuitenkin melkein karsijan paikalla oli porukka.

Naisten Ykköspesiksen jatko-otteluihin etenevät molempien lohkojen kaksi parasta joukkuetta. Varsinaista tulostavoitetta Mailajuniorit ei ole asettanut, mutta mahdollisuudet pelata pitkälle syksyyn ovat olemassa.

– Tietysti nälkä kasvaa syödessä, kun vielä nähdään, etteivät vastustajatkaan sen kummoisemmassa tilanteessa ole. Me olemme hyviä pelejä pelanneet vaikka Pöytyääkin vastaan (voitto vieraissa 0-1) ja oltu ihan pelin ytimessä. Tulospaineita ei ainakaan ole, mutta en myöskään haluaisi, että helposti luovutammekaan, Pellonperä sanoo lopuksi.

Naisten Ykköspesiksen ottelut viikolla 30

Ke 22.7.
Hämeenkyrö – Pöytyä 18.00
Lappajärvi – Vaasa 18.00
Pori – Janakkala 18.00
Roihu – Espoo 18.00

To 23.7.
Raahe – Oulunsalo 18.00

La 25.7.
Hämeenkyrö – Janakkala 15.00
Oulunsalo – Lappajärvi 15.00
Kajaani – Jalasjärvi 16.00
Pori – Roihu 16.00
Kuopio – Raahe 17.00

Su 26.7.
Kankaanpää – Roihu 13.00
Janakkala – Hämeenkyrö 14.00
Espoo – Pöytyä 15.00
Kuopio – Jalasjärvi 15.00