Ratkaisu on ollut onnistunut ja tukenut taitojen sekä pelin oppimista. Juniorikentällä pelaavat E-poikajuniorit sekä D-tyttöjuniorit.

Juniorikentän etukaaren sijoittelu on havainnollistettu kenttäkuvissa osana pesäpallon pelisääntöjä (pdf). Pelisääntöjen virheellinen tekstimuoto on korjattu.

Otteluaika junioriotteluissa

Pesäpallon pelisääntöihin (pdf) kirjattua otteluaikaa eri-ikäisten junioreiden osalta on täsmennetty alueiden kilpailumääräysten (pdf) mukaiseksi. D-ikäiset, samoin kuin vanhemmat juniorit, pelaavat täyspitkiä 4+4+1 vuoroparin otteluita. E-ikäisten kilpasarjassa otteluaika on 3+3+1 vuoroparia. Mahdollisissa turnausotteluissa noudatetaan turnausjärjestäjän laatimia määräyksiä ja jaksovoittojen ollessa tasan voidaan siirtyä suoraan kotiutuskilpailuun.

Juoksuero voi katkaista ottelun

Juoksuerosääntö on voimassa valtakunnallisissa ja alueellisissa sarjoissa pl. Superpesis, Ykköspesis ja suomensarja. Jos kahden ensimmäisen vuoroparin aikana syntyy vähintään 20 juoksun ero tasoittavalla vuorolla, pelattava jakso (tai aika- ja vuoroparipeleissä ottelu) päättyy välittömästi. Kun kaksi vuoroparia on pelattu, tämän jälkeen 20 juoksun ero katkaisee pelattavan jakson (tai aika- ja vuoroparipeleissä ottelun) missä kohtaa tahansa, siis myös aloittavalla vuorolla.