Valitse sivu

Harmitus on ollut monen pesäpallojuniorin päällimmäinen tunne, kun tieto leirien siirtymisestä vuoteen 2021 kajahti ilmoille. Tilanne on poikkeuksellinen, eivätkä muut ratkaisut olleet mahdollisia, mikä pesäpalloyhteisössä on ymmärretty hienosti.

Sitä suuremmalla ilolla päästään pelaamaan sarjapelejä, joista tänä kesänä otetaan täysi ilo irti, vastuullisuus huomioiden. Samalla moni haluaa kuitenkin lievittää leiri-ikäväänsä. Sosiaaliseen mediaan, kuten Instagramiin, on aina mahdollisuus jakaa omia muistojaan aihetunnisteella #pesis.

Muistelut eivät lopu kesken, kun arkistojaan penkoo vuosikymmenten ajan leirejä kuvannut Risto Oja-Lipasti. Tällä kertaa jaettavaksi löytyi poikien kilpasarjan Itä-Länsi-ottelu Turun Nuorisoleiriltä 2013. Mukana on useita nykyisiä superpesispelaajia, kuten Kiteen Pallo -90:n Jesse Eskelinen ja Samu-Kalle Varonen, Koskenkorvan Urheilijoiden Juho Hakomäki, Anttoni Jakobsson ja Eero Kuitunen, Seinäjoen JymyJussien Sami-Jukka Korvola, Siilinjärven Pesiksen Eemeli Paldanius, Kankaanpään Mailan Arttu Ruuska sekä Imatran Pallo-Veikkojen Joona Sikiö.

Mikäli omia leirimuistoja on jäänyt matkan varrelle, otteluvideoita voi kysyä Risto Oja-Lipastilta, risto.ojalipasti(ät)gmail.comLeirien kuvapankkiin on myös taltioitu mieleenpainuvia otoksia eri leireiltä.

Ruudun monikameralähetykset viime vuoden Nuorisoleirin SM-loppuotteluista ovat nähtävissä Ruutu+-tilaajille: Poikien kilpasarjan loppuottelu Kouvolan Pallonlyöjät-Oulun Lippo Juniorit | Tyttöjen kilpasarjan loppuottelu Ylivieskan Kuula-Fera, Rauma.

Tämän vuoden Naperoleiri Kajaanissa, Tenavaleiri Loimaalla, Suurleiri Raumalla (Eurajoella ja Laitilassa) sekä Nuorisoleiri Kuopiossa ja Siilinjärvellä siirtyvät siis ensi vuoteen. Tarkoista ajankohdista tiedotetaan lähiaikoina.