Valitse sivu

Pesisbuumia vahvistaa seuran naisjoukkue, joka vahvistui merkittävästi ja saa realistisen mahdollisuuden tavoitella jatkoa vuoden 2017 Suomen mestaruudelle. Manse PP:ssä miehet ja naiset huomioidaan yhdenvertaisesti.

– Kahdella kärjellä mennään eli suhtautuminen seuran sisällä ei ole joko tai, vaan sekä että. Naisten ja miesten edustusjoukkueita viedään yhtä lailla eteenpäin, Manse PP Edustuksen puheenjohtaja Matti Helimo paalutti.

Tämä uutinen, kuten paljon muutakin toimituksellista aineistoa, on julkaistu Pesäpallokirjassa 2020. Pelinjohtaja Markus Wirzeniuksen mietteitä avausotteluista löytyy Superpesiksen nettisivuilta!

Piikkarit pysyvät tukevasti Kaupin kentän pinnassa. Superpesis tuo mukanaan valtavasti mahdollisuuksia, mutta niiden mukana vaatimustaso eri osa-alueilla nousee uusiin mittoihin. Helimo haluaa rakentaa tulevaisuutta pidemmällä tähtäimellä.

– Emme me halua sinne rimpuilemaan lähteä, vaan pyrimme vakiinnuttamaan paikkamme myös miesten Superpesiksessä. Pitkäjänteistä työtä ja kärsivällisyyttä tarvitaan. Pikavoittoja ei varmasti ole jaossa.

– Naisten Superpesis on meille todella tärkeä. Tavoitteena on jatkossakin pysyä siinä neljän joukossa.

Askelmerkkejä on jo valmiina tuleville vuosille. Helimo on itsekin ollut vahvana puuhamiehenä stadionhankkeessa, jolle näytettiin vihreää valoa kaupungin puolelta. Kauppiin rakentuu uusi pesäpallostadion kaudelle 2021, mikä on yksi avaintekijöistä uusien katsojien ja yhteistyökumppaneiden saamiseksi.

– Ensi kaudeksi ei vielä saada uusia puitteita käyttöön, mutta jatkossa olosuhteet nousevat nykyaikaiselle tasolle. Se avaa aivan uudella tavalla mahdollisuuksia varainhankintaan ja ottelutapahtumien kehittämiseen.

Suurten kaupunkiseutujen joukossa Tampere on suunnannäyttäjä. Vetovoimatekijät ovat kunnossa ja urheilupuolikin on hioutunut tasolle, joka jo houkuttelee huippupelaajia puoleensa. Urheilijan viihtyvyyden ja valinnat ratkaisee kokonaisuus, urheilu-ura ja muu siviilielämä kulkevat käsi kädessä. Helimon mukaan Manse PP ei aio ”lähteä rahalla röyhimään”, vaan luottaa Tampereen kaupunkiseudun ja huippuluokan puitteiden imuun.

– Pyrimme jatkossa vahvistamaan urheilutoimintaa. Meillä on hyvät B-C-ikäluokkien joukkueet sieltä tulossa ja junioripolku toimii, samoin Pirkanmaan yhteistyöseuroissa tehdään todella hyvää työtä.

– Suuren kaupungin vetovoimatekijät herättävät mielenkiintoa. Tampereen seudulla on imua, työ- ja opiskelumahdollisuuksia täältä löytyy runsaasti. Lisäksi olosuhteet ovat huipputasolla – Varalan valmennuskeskus, Kauppi Sports Center, Pirkkahalli ja muut harjoittelupaikat ovat ensiluokkaisia.

Manse PP haluaa muiltakin osin viedä urbaania Superpesistä uudelle tasolle. Helimo odottaa Kauppiin runsaasti uusia katsojia, joille ensimmäinen kerta jättäisi positiivisen muistijäljen Superpesiksen ottelutapahtumasta.

– Tervehdin ilolla sääntöuudistuksia. Toivottavasti niiden myötä saadaan aktivoitua peliä ja suvantokohdat vähemmälle. Se on tärkeää, kun Kauppiin odotetaan jatkossakin paljon uusia katsojia. Heille pitää varmistaa positiivinen kokemus pesäpallon ottelutapahtumista, Helimo painottaa.

Merkittävä osa brändiä on vastuullisuus. Helimo kirjoitti maaliskuussa 2020 Tamperelainen-lehdessä seuran tavoittelevan hiilineutraaleja ottelutapahtumia.

– Tavoitteen saavuttamiseksi otteluiden ruokahävikki minimoidaan, kierrätykseen panostetaan kaikilla tasoilla, samoin pieneen hiilijalanjälkeen myytävissä tuotteissa. Ulkoilmaurheilussa lämmitys ja valaistus eivät vie energiaa. Kaupin uuteen huoltorakennukseen on tulossa aurinkosähköjärjestelmä.

– Suurin hiilijalanjälki tulee yleisön liikkumisesta. Tähän haetaan parannusta yhteistyössä sidosryhmien kanssa ja päästöjen kompensoinnista.

Liikkumiseen uusia ratkaisuja onkin luvassa kuin tilattuna, kun Tampereen ratikan liikennöinti alkaa 9.8.2021.

– Kaudella 2021 Kauppiin on helppo tulla ratikalla. Kehitys menee eteenpäin ja pesäpallon on pysyttävä kyydissä mukana, Helimo muistutti.

Koronaviruspandemia toi mutkia matkaan Manse PP:n historiallista superpesiskautta odotellessa, mutta viihdettä ja villiä seurasydäntä löytyi haasteellisempanakin aikana. Sosiaalisessa mediassa useat tahot, kuten selostajagurut Tero Kainulainen ja Antti Mäkinen, osoittivat tukensa Manse PP:lle. Odotukset ovat siis entistäkin korkeammalla, kun uuteen kauteen lähdetään.

Tutustu Manse PP:n toimintaan osoitteessa www.mansepp.fi.