Valitse sivu

Tilastojen ja ottelupalkitsemisten avulla pyritään nostamaan esiin yksilöiden onnistumisia otteluissa. Kaikkea ne eivät kerro, mutta näyttävät suuntaa yksittäisten pelaajien merkityksestä joukkueilleen eri rooleissa.

Ruutu-tähtipelaajat

Ruutu-tähti jaetaan jokaisessa miesten ja naisten runkosarjaottelussa parhaalle ulkopelaajalle. Tähtipelaajan valitsee ottelun palkintoraati. Eniten Ruutu-tähtiä kauden aikana saanut mies- ja naispelaaja palkitaan pesäpallokauden päätösristeilyllä 10.–11.10. Tilanteen kehittymistä seurataan Superpesiksen nettisivuilla kauden mittaan.

Pöytä katettu Go On Superjokereille

Go On Superjokerit ovat otteluiden sankareita, jotka lyövät tärkeitä avausjuoksuja ja purkavat ajolähtöjä tai etenevät vauhdikkaasti pesänväleillä. Kun sisäpelin ratkaisijaa tarvitaan, Go On Superjokeri astuu esiin. Go On palkitsee parhaat jokeripelaajat pesäpallokauden päätösristeilyllä 10.–11.10.

Superpesiksen Puuilo-kultakypärä kunnianosoituksena

Superpesiksen Puuilo-kultakypärä kertoo, kuka on superpesisjoukkueen edellisessä ottelussa parhaana palkittu pelaaja. Samalla yleisö pääsee jännittämään, jatkuuko kyseisen pelaajan vire seuraavassakin ottelussa. Parhaat Superpesiksen Puuilo-kultakypäräpelaajat palkitaan kauden päätteeksi pesäpallokauden päätösristeilyllä 10.–11.10. Viime vuonna palkinnot ojennettiin Seinäjoen JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpäälle ja lappeenrantalaisen Pesä Ysien Marianne Roihalle, joka siirtyi alkavalle kaudelle Joensuun Mailan paitaan.

Lyöjäkuninkaalliset Go On Superjokereista?

Lyöjäkuningas ja lyöjäkuningatar ovat viime vuosina olleet poikkeuksetta jokeripelaajia. Pelinjohtajien ennakkoarvioissa eniten ääniä saivat Go On Superjokerit Jukka-Pekka Vainionpää ja Janette Lepistö. Jos lyötyjen määrä on tasan, ratkaisevat ensimmäisenä kunniajuoksut, kuten viime kaudella naisten Superpesiksessä (Lepistö, 5+83, Susanna Puisto 1+87=88). Tarvittaessa vertaillaan lyötyjä juoksuja useammassa ottelussa, keskinäisissä otteluissa ja suhteessa oman joukkueen juoksuihin sekä pienempää ottelukohtaista maksimia.

Unique Branding -etenijäkuninkaalliset

Unique Branding -etenijätilastossa vertaillaan tuotuja juoksuja, mikä tapahtuu vastaavalla tavalla kuin lyöjätilastossa – kunniajuoksuja ei kuitenkaan huomioida. Kunnarista saa tilastoihin yhden tuodun juoksun.

Kunnarista neljä kärkilyöntiä

Kärkilyöntitilastossa jokaisesta kärkietenijän siirrosta lyönnillä saa yhden pisteen. Tasapisteissä vertaillaan ensin kärkilyöntien määrää ilman lyötyjä juoksuja.

Tiesitkö, että kunniajuoksusta saa aina neljä kärkilyöntiä? Erityisesti kirjurikoulutuksissa ja kirjausohjelman koulutusvideolla tästä pyritään muistuttamaan.

Muut tilastot

Tehotilastossa lasketaan lyödyt ja tuodut juoksut yhteen. Jos pisteet ovat tasan, lyötyjen ja tuotujen välinen erotus ratkaisee ensimmäisenä.

Kärkilyöntiprosentteja vertailtaessa ratkaisee onnistuneiden kärkilyöntien suhde kärkilyöntiyrityksiin. Prosenttien ollessa tasan paremmin sijoittuu se, jolla on enemmän yrityksiä.

Tarkat määräykset tilastoparemmuuksien ratkaisemiseen löytyvät pesäpallon kilpailumääräyksistä.

Veikkaus-tulospalvelu

Superpesiksen, Ykköspesiksen, suomensarjan ja nuorten Superpesiksen otteluita seuraa reaaliaikaisesti Veikkaus-tulospalvelu. Samasta osoitteesta löytyvät kootusti tulokset ja tilastot.