Superpesistä pelattiin Kuopiossa edellisen kerran kaudella 2009. Parhaimmillaan silloinen Puijon Pesäpallo ylsi SM-pronssille 2006 johtotähtinään mm. Sami Haapakoski, Teemu Haataja, Saku Kapanen ja Mikko Lahtinen.

Alkavalle kaudelle Puijon Pesis saa jalkeille nopean joukkueen. Vielä kauden kynnyksellä sopimuspaperin allekirjoitti Misa Märsylä, sarjan hallitseva etenijäkuningas. Lisäksi joukkueeseen siirtyi Sotkamon Jymystä kajaanilaislähtöinen Juuso Väisänen, joka ylsi 41 tuodullaan tilastokolmoseksi viime kaudella. Liki samaan ottelukohtaiseen keskiarvoon ylsi seuran monivuotinen luottopelaaja Niko Asunmaa.

Huttunen arvelee, ettei aiemmin ole näin nopeaa joukkuetta luotsannut. Etenemisvoima antaakin mukavasti mahdollisuuksia myös pelinjohdolle.

– Ei siellä yhdeksikössä taida olla yhtään hidasta miestä. Nopeutta meidän onkin kyettävä käyttämään hyödyksemme, Huttunen painottaa.

Laajuutta pelaajarinkiin tuo yhteistyö kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen Joensuun Mailan kanssa.

– Laaja pelaajarinki antaa mahdollisuuksia lepuuttaa miehiä tarvittaessa. Terve kilpailu pelipaikoista on myös hyvä asia, Huttunen sanoo.

Yksi kuuma nimi on B-poikien Idän lukkari viime vuoden arvo-ottelusta, ykköslukkariksi noussut Joensuun Mailan kasvatti Seeti Surakka.

– Taktinen osaaminen ja fysiikka ovat jo nyt hyvällä tasolla, Huttunen kehuu.

– Harjoituspeleissä ihmetystä herätti Surakan syöttöasento kakkostilanteessa. Hän oli syöttäessään lähes selin syöttölautaseen. Näin hän näki koko ajan kakkospesällä kärkkyneen vastustajan etenijän. Aikaisemmin samaa asentoa on ainakin kerran käyttänyt Puijon Pesiksen valmentaja ja entinen mestarilukkari Mikko Lahtinen, Puijon Pesiksen tiedotteessa huomautetaan.

Miesten Ykköspesiksen sarjakausi käynnistyy tänään keskiviikkona, kun Oulun Lippo (Juniorit) saa Raksilan kotistadionille vieraakseen Kannuksen Uran. Puijon Pesis on tulessa perjantaina kotiavauksessaan Alavuden Peli-Veikkoja vastaan.

– Ensin pitää päästä neljän sakkiin runkosarjassa. Sen jälkeen joukkueen todellinen taso mitataan pudotuspeleissä, Huttunen tietää.

Miesten Ykköspesiksen neljä parasta etenevät sarjan sisäisiin pudotuspeleihin, joiden voittaja nousee Superpesikseen kaudelle 2021. Poikkeuskaudella sarjasta ei putoa joukkueita. Pelinjohtajien ennakkoarvioissa miesten Ykköspesiksen neljän kärkeen arvioitiin Oulun Lippo, Haminan Palloilijat, Puijon Pesis ja Alajärven Ankkurit.