Valitse sivu

Pesäpalloliitto julkaisi kesäkuun alussa kattavat ohjeistukset korona-ajan erityisjärjestelyistä niin kentille, katsomoihin, harjoituksiin, pelimatkoille kuin ajoille niiden välissä. Ohjeistuksia päivitetään tarpeen mukaan.

– Täytyy antaa iso kiitos kaikille pesäpallotoimijoille. Kentillä on kunnioitettu vastustajia, tuomareita, järjestäjiä ja toimihenkilöitä. Samoin ottelutapahtumien tekijät ovat kantaneet vastuunsa ensiluokkaisesti. Uudet järjestelyt ovat varmasti vaatineet paljon suunnittelua, paperityötä ja suunnitelmien viemistä käytäntöön stadioneilla, osin vapaaehtoisten voimin toteutettuna. Ei voi kuin ihailla seurojen erinomaista työtä turvallisten ottelutapahtumien rakentamiseksi, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta kiittelee.

Kokoontumisrajoitukset lievenevät 1.7. alkaen. Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yli 500 henkilön yleisötilaisuus tai yleinen kokous, jos tapahtuma täyttää aluehallintovirastojen sille määräämät kriteerit.

– Päätökset ja viranomaisten tulkinnat voivat olla erilaisia eri puolilla Suomea, toki stadionitkin ovat erilaisia. Toiveissa on saada lisää huojennuksia yleisötapahtumien järjestämiseen superpesiskauden tärkeimpiin otteluihin, kun seurat ovat osoittaneet suhtautuvansa vastuullisesti tilanteeseen. Pesäpalloliitto ja seurat seuraavat tarkasti päätöksenteon etenemistä ja käyvät vuoropuhelua yhteistyössä viranomaistahojen kanssa, Pitkäranta kertoo.

Tärkeintä on kuitenkin meidän kaikkien yhteinen ja eritoten jokaisen henkilökohtainen vastuu yksilönä, jotta koronaviruksen leviäminen estetään jatkossakin.

– Täytyy muistaa, ettei tilanne vielä ole ohi, vaikka se juuri nyt hyvältä näyttääkin. Jokaisen meistä tulee kantaa vastuuta noudattamalla määräyksiä, ohjeita ja suosituksia. Vain siten tilannekuva kehittyy myönteiseen suuntaan, rajoitusten purkamiselle löytyy perusteita ja pääsemme ottamaan lisää askelia kohti normaalitilaa, Pitkäranta päättää.