Valitse sivu

Naisten Superpesiksessä on mukana 12 joukkuetta ensi kertaa kauden 2013 jälkeen. Länteen painottunut sarja sai kertaheitolla vahvemman jalansijan Itä-Suomessa, kun nousijajoukkueina avasivat kautensa Joensuun Maila ja Siilinjärven Pesis.

– Naisten Superpesis on hieno valtakunnallinen sarja, jota pelataan kaikissa ilmansuunnissa Joensuusta Raumalle ja Hyvinkäältä Kempeleeseen. Kauden ensimmäisissä otteluissa katsomokapasiteetti on täyttynyt yli 90-prosenttisesti. Viime vuoden keskiarvoilla ainakin Jyväskylässä, Lapualla, Porissa, Raumalla ja Tampereella olisi enemmänkin lippuja myyty, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta uskoo.

Kaiken hyvän päälle ottelut ovat olleet viihdyttäviä, runsasjuoksuisia ja yleisöönmeneviä. Sunnuntaina kaikilla paikkakunnilla nähtiin supervuoro.

– Onhan tämä sanoinkuvaamaton fiilis, kun miettii, missä tilanteessa täydellisen epävarmuuden keskellä olimme vielä pari kuukautta sitten. En millään olisi uskaltanut edes unelmoida tällaisesta. Hellerajaa hipovat kesälämpötilat, loistava tunnelma katsomoissa ympäri Suomen ja maailman parhaat naispesäpalloilijat kentällä. Tämä todella maistuu pitkän eristyksen jälkeen, Pitkäranta hehkuttaa.

Naisten huippu-urheilu on saanut laajasti huomiota valtakunnallisessa mediassa. Pesäpallon päälähetyksistä Ruudussa seitsemän ensimmäistä tulevat vain ja ainoastaan naisten Superpesiksestä. Ylen Urheiluruutu ja MTV:n Tulosruutu huomioivat avauskierroksen näyttävästi perjantaina, Aamulehti kertoi vahvasta kannattajakulttuurista Tampereella.

– Mahtava tunnelma, hyvät järjestelyt, turvallista oli, neljä ja puoli sataa katsojaa. Oli jotain niin hienoa. Suosittelen kaikille, Hyvinkään Tahkon ja tamperelaisen Manse PP:n superpesisottelua seurannut urheilun asiantuntija Sini Forsblom puolestaan kertasi omaa viikon tähtihetkeään Ylen Aamun Jälkihiki-osuudessa.

Viime vuonna naisten Superpesiksen kokonaisyleisömäärä pudotuspelit mukaan lukien oli 96 957 eli 595 katsojaa keskimäärin ottelua kohden. Edellisen kerran 100 000 katsojan raja rikkoontui kaudella 2018 (100 901).

Naisten Superpesis jatkuu keskiviikkona kolmen ottelun voimin ennen juhannustaukoa. Vastakkain ovat Kempeleen Kiri-Seinäjoen Maila-Jussit, Siilinjärven Pesis-Kirittäret, Jyväskylä sekä Ruudun päälähetyksessä Mynämäen Vesa-Pesäkarhut, Pori.

Naisten superpesiskauden avausottelut

Perjantai 12.6.
Seinäjoki – Lapua 0-2 (1-3, 1-4) | 469
Jyväskylä – Joensuu 2-0 (3-2, 9-2) | 470
Tampere – Hyvinkää 2-1 (2-3, 3-2, 1-0) | 475
Pori – Rauma 2-0 (4-0, 4-1) | 499

Sunnuntai 14.6.
Lapua – Kempele 2-1 (1-2, 3-0, 3-0) | 412
Rauma – Mynämäki 2-1 (4-1, 1-3, 0-0, 2-1) | 401
Joensuu – Siilinjärvi 1-2s (4-2, 2-3, 1-4) | 435
Hyvinkää – Tampere 2-1 (3-2, 3-4, 4-2) | 436

Keskiviikko 17.6.
Mynämäki – Pori 18.00 Ruutu, päälähetys
Kempele – Seinäjoki 18.00
Siilinjärven Pesis – Jyväskylä 18.00