Valitse sivu

60-sivuinen Näpy-lehti on samalla opinnäytetyön produktio-osa Oulun ammattikorkeakouluun medianomiopintoihin. Yhteiskunnallisesti aktiivinen Holtinkoski pyöritteli teemoja, joista lehden voisi tehdä. Varsin nopeasti pesäpallo vei voiton.

– Politiikka, runous tai urheilu. Valitsin pesiksen. Jo lapsena minulla oli haave omasta urheilulehdestä, silloin tosin enemmän jääkiekon osalta, Holtinkoski kertoo.

Näpyssä on kierrettä, särmää ja se on lyöntinä monikäyttöinen. Samaa voi sanoa lehdestä, joka tarjoaa lukijalleen monipuolista pesisasiaa 60 sivun verran. Mukana on useita mielenkiintoisia pesispersoonia, kuten esimerkiksi NHL-jääkiekkoilija Ville Heinola, mestaripelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen, vuoden naispesäpalloilija Emilia Itävalo, toimittaja Kaj Kunnas sekä pelaajalegenda, jonka nimen Holtinkoski jättää vielä yllätykseksi lukijoille.

Oman kappaleensa lehdestä voi tilata hintaan 7 € + postikulut osoitteesta pesapallolehti.napy(ät)gmail.com.

– Pesäpallo on maanläheinen laji. Tarinoita riittää ja niitä halutaan kertoa eteenpäin aina uusille sukupolville, jotka puolestaan lisäävät niihin omia juonenkäänteitään, itseään ”sopivasti ulkopuoliseksi sisäpiiriläiseksi” kuvaava Holtinkoski ihastelee.

– Jokaisella paikkakunnalla on omanlaisensa kulttuuri, historia, tarinat ja kenttä. Oma haaveeni on päästä joskus viitostien varteen Nerkoon kentälle, jossa pelaajia ohjeistetaan varomaan ohikulkevaa liikennettä. Sekin kertoo paljon pesäpallotoimijoiden vastuullisuudesta, Holtinkoski miettii.

Utajärvelle Oulusta talvella muuttanut eksyi paikallisen ylpeyden Utajärven Kuohun piirisarjaotteluun 14-vuotiaana ja innostui. Vahva kiintymys kansallispeliä kohtaan on säilynyt näihin päiviin saakka. Hiljattain Holtinkoski on aloittanut toisen kesän treenit oululaisen Kastellin Kiekko Poikien puulaakijoukkueessa ja löytänyt yhtä lailla paikkansa räpylä kädessä myös kentältä.

– Pesäpallo sopii kaikenlaisille pelaajille ja pelikentällä on käyttöä monenlaiselle osaamiselle. Niin nuoret, miehet ja naiset kuin eri-ikäiset pelaajat voivat olla mukana harrastepesiksessä samaan aikaan. Pesis saa aikaan mahtavan yhteisöllisyyden voiman ja sopii mahtavasti kaikkien yhteiseksi peliksi, Holtinkoski päättää.

Pesäpallolehti Näpy tilattavissa Harri Holtinkoskelta

Näpy-lehden tilaukset: pesapallolehti.napy(ät)gmail.com
Hinta: 7 € + postikulut
Kysy joukkue- tai seurakohtaista erikoistarjousta!

Päivitetty 4.6. kello 11.02: Korjattu Kastellin Kiekko Pojat -seuranimen oikea kirjoitusasu.