Valitse sivu

Siirtoaikoihin on tehty muutoksia kilpailukauden uusien aikataulujen myötä. Aikuisten sarjoissa seurasiirtoja kirjataan 14.8.2020 asti ja nuorten sarjoissa 30.6.2020 asti.

Asianmukainen lisenssi vaaditaan kaikissa virallisissa sarjaotteluissa pelaajilta, tuomareilta sekä Superpesiksen, Ykköspesiksen, suomensarjan ja nuorten Superpesiksen molemmilta pelinjohtajilta. Pesäpallolisenssiin sisältyvä Sporttiturva-vakuutus astuu voimaan maksuhetkestä ja tuo turvan myös lajille ominaista sekä valmennusohjelman mukaista harjoittelua varten. Lisenssit onkin hyvä hankkia pikimmiten lisenssien verkkokaupasta.

Ruutu näyttää kaikki superpesisottelut joko monikamera- tai Fanikamera-lähetyksinä kaudella 2020. Alempien sarjatasojen seuroilla on mahdollisuus anoa lupa muiden otteluiden suoratoistoon (striimaus) lähettämällä anomus kilpailupäällikkö Timo Lammiselle, timo.lamminen(ät)pesis.fi.

Pesäpallon kilpailumääräykset: www.pesis.fi/kilpailu/kilpailumaaraykset

Pelaaminen eri sarjatasoilla

Kilpailumääräysten § 11:een pelaamisesta eri sarjatasoilla on tehty muutoksia. Pelattuaan ylemmällä sarjatasolla puolet otteluista tai enemmän pelaajan siirto alemmalle sarjatasolle on mahdollinen ilman karenssia, mutta pudotuspeleihin pelaajalla ei ole edustusoikeutta.

Miesten Superpesiksen joukkueiden on puolestaan nimettävä 17.6.2020 mennessä yhdeksän harjoitusrinkinsä pelaajaa, joilla ei ole edustusoikeutta alemmille sarjatasoille ennen seuran ensimmäistä ottelua miesten Superpesiksessä kaudella 2020.

– Aikuisten siirtorajan päättyminen on sijoitettu aiempiin kausiin verrattuna suurin piirtein samaan kohtaan runkosarjoja. Loppukauden siirtoihin lisättiin rajoitus liittyen alempien sarjojen pudotuspelien edustusoikeuteen sekä miesten superpesisjoukkueiden pelaajille rajoitus kauden aloittamisesta alemmilla sarjatasoilla. Molemmilla rajoituksilla lisätään kilpailullista oikeudenmukaisuutta tällä normaalista poikkeavalla kaudella, kilpailupäällikkö Timo Lamminen korostaa.

Lisätietoa: Timo Lamminen, kilpailupäällikkö | timo.lamminen(ät)pesis.fi | 050 348 6013