Kovin odotuksiin kauteen lähtevä Roihu esitti lupaavia otteita sarja-avauksessa, vaikka lukemat 2-0 (7-1, 7-0) eivät ihan koko totuutta ottelusta kerrokaan. Ella Reiman ja Lina Olenius repivät juoksueroa suuremmaksi läpilyönneillään.

– Mukava oli pelata ja katsojia oli paikalla yllättävänkin hyvin. Me olemme tehneet hyvin hommia ja jos vertaa Lappeenrantaa siihen, mitä pelattiin hallissa, niin hekin pelasivat hyvin. Pitkään olivat molemmat jaksot tasaisia. Oli hyvää peliä ensimmäiseksi sarjapeliksi ja hyvä keli, niin lyönti kulki iloisesti. Saatiin sielläkin puolella keskiosumia, pelinjohtaja Matti Pirinen iloitsi.

Poikkeuksellisen kevään jälkeen valmistautuminen kauteen on vaihdellut joukkueittain. Pirinen pitää tärkeänä, että useampi Roihun nuori lupaus on päässyt seuran ykköspesisjoukkueen mukana hakemaan pelituntumaa ja harjoittelemaan.

– Meillä ei ollut B-tytöillä yhtään harkkapeliä. Ykköspesisporukka, jossa suurin osa pelaa, pelasi kolme treenipeliä. Tällä koostumuksella ei oltu vielä pelattu kertaakaan. Sillain oli hieman arvoitus, mitä homma on. Onneksi meni hyvin.

– On ollut hyvä, että niin moni on päässyt ykköspesisporukan mukana treenaamaan. Nevalan Tommi on vetänyt siinä hyviä treenejä talvella. Pitkälti on sen ansiota, että on koko ajan ollut sellainen Ykköspesis-tekemisen meininki. Ei ole jääty vain B-tyttöjoukkue keskenään puuhastelemaan, vaan siinä on ollut kovia naisten pelaajia. Se on ollut iso apu.

Roihun B-tytöt tavoittelevat tyttöjen Superpesiksessä jatkopaikkaa, joka toisi suoraan pääsyn pelaamaan SM-mitaleista. Kuva: Johanna Markkanen

Viime vuonna Roihun pelit päättyivät tyttöjen Superpesiksessä niukasti ylempään loppusarjaan. Normaalia lyhyemmällä kaudella sarjajärjestelmä on vieläkin raaempi, mutta joukkueessa tiedostetaan mahdollisuudet päästä pelaamaan pitkäänkin syksyllä. Sarjan ennakkoasetelmat ovat kutkuttavan tasaiset ja viimeistään alkulohkovaiheen loppupuolella nähtäneen hurjia jännitysnäytelmiä tärkeistä pisteistä.

– Kyllä tästä jatkoon halutaan päästä. Tietysti tämä on raaka systeemi eli kaksi menee vaan välieriin. Peli kerrallaan täytyy lähteä pelaamaan. Ei etukäteen voi lähteä liikaa miettimään eikä mitään pinnoja oikein budjetoida, kun jossain kohtaa kaikilla menee ristiin. Tuskin kukaan yhtätoista hyvää peliä pelaa, Pirinen miettii.

Tyttöjen Superpesiksen ennakkoarviot julkaistiin viime viikolla. Niissä Kempeleen Kiri nousi selväksi ykkössuosikiksi ja hallitseva mestari Fera Raumalta vahvaksi haastajaksi, mutta mitalimahdollisuuksia nähtiin Roihulle sekä jopa kymmenelle muulle joukkueelle. Avausotteluissa mm. Mailajuniorit Kankaanpäästä antoi vahvan myrskyvaroituksen hakemalla pisteet selvin luvuin Seinäjoelta. Kaikki tulokset ja tilastot löytyvät Veikkaus-tulospalvelusta.