Uuden tulemisensa jälkeen Joensuun Mailan naisjoukkue ehti pelata neljä kautta suomensarjassa ja kaksi Ykköspesiksessä ennen unelman toteutumista. Aiemmin Joensuussa on pelattu pesäpalloa naisten pääsarjatasolla vain kaudella 1962, silloin JoMan edeltäjän Karjalan Mailan nimellä.

Joensuun Mailan naisten YouTube-kanavalla nähtävä dokumentti käy läpi matkan vaiheita ja fiilistelee viime syksyä, jolloin sensaatiomainen nousu Superpesikseen varmistui yli 1500 kotikatsojan edessä 28. elokuuta. Lähetyksessä käydään ottelu ottelulta läpi loppuottelusarja Siilinjärven Pesistä vastaan. Naisten joukkueesta tapahtumia kommentoivat Salla Eteläpää, Johanna Myyryläinen, Laura Rajahalme ja Hanna Toivanen.

Myös Siilinjärven Pesis toteutti lopulta unelmansa superpesiskarsinnan voitolla Lappajärven Veikoista 3–0.

Dokumenttilähetyksen on tuottanut ja leikannut Joona-Pekka Hirvonen. Otteluiden selostusäänestä vastaa Esa Pietarinen ja otteluiden kuvauksen on toteuttanut Matti Holopainen.

Joensuun Maila debytoi naisten Superpesiksessä hallitsevan Suomen mestarin Kirittärien vieraana Jyväskylässä ensi viikon perjantaina. Kotiavauksessa Kerubi Stadionilla asettuu vastaan Ykköspesiksen loppuottelusta syksyltä tuttu Siilinjärven Pesis sunnuntaina 14.6. kello 17. Joukkueesta ja alkukauden ottelujärjestelyistä löytyy lisätietoa Joensuun Mailan nettisivuilta.