Valitse sivu

Lippujuhlapäivänä ylennyksen sai 902 reservin upseeria ja erikoisupseeria. Majureita on joukossa 30.

– Kyllä ylennys on aina luottamuksen osoitus, ja tunnelma on sen mukainen. Aiemmista tehtävistä olen ilmeisesti suoriutunut niin, että on ollut mahdollista siirtyä uusiin entistä vaativampiin tehtäviin. Näihin uusiin tehtäviin tämä ylennys varmastikin liittyy, Aine kertoi Ruotuväki-lehdelle.

– Maanpuolustus on peruskivi suomalaisessa yhteiskunnassa. On erittäin tärkeää, että sitä pystyy omalla toiminnallaan viemään eteenpäin ja tukemaan. Kysymys on jatkumosta, jossa on vuosikymmeniä tehty paljon työtä ja sitä työtä tehdään tulevaisuudessakin, Aine totesi.

Turkulainen Aine debytoi miesten Superpesiksen pelituomarina 2000 ja ylsi 15 kertaa peräjälkeen loppuottelutuomariksi kausina 2001–2015. Arvo-ottelukutsu on käynyt naisten Itä-Länteen 2003, miesten Itä-Länteen 2006 ja naisten Liitto-Lehdistö-otteluun 2012. Viime kaudella Aine vihelsi uransa 400. miesten superpesisottelun pelituomarina, kun Kankaanpään Maila ja Kouvolan Pallonlyöjät kohtasivat 27.6.2019.