Yläkoululeirityksen tavoitteena on kasvattaa yläkouluikäisiä yksilöitä kohti tavoitteellista harjoittelemista ja tukea heidän pelaajapolkujaan matkalla kohti Superpesistä. Yläkoululeirityksessä yhdistetään koulunkäynti sekä vaiheittain koventuva harjoitteleminen. Yläkoululeiritykset auttavat urheilijaa valmistautumisessa toiselle asteelle ja aikuismaiseen harjoitteluun. Yläkoululeiritysten jälkeen urheilijat siirtyvät 2.asteen akatemiatoimintaan.

Leiritykset ovat kestoltaan joko 4 x 4 päivän tai 3 x 5 päivän kokonaisuuksia. Sisällöt ovat jokaisessa valmennuskeskuksessa yhdensuuntaiset. Niiden luomisesta vastaa Pesäpalloliiton urheiluyksikkö yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa.

Koulunkäynti toteutetaan leiriviikon aikana ohjatusti yhteistyössä urheilijan oman koulun kanssa. Koulumenestys on edellytyksenä leirityksen jatkumiselle eli se ei saa heiketä leirityksen vuoksi.

Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustilanne voi aiheuttaa muutoksia yläkoululeiritysten toteutukseen. Niistä lähetetään erikseen tietoa ilmoittautuneille tarpeen mukaan. Pesäpalloliitto ja valmennuskeskukset seuraavat tarkasti viranomaisten antamia ohjeita.

Tarkemmat tiedot yläkoululeirityksestä ja aikataulut löytyvät osoitteesta www.pesis.fi/ylakoululeiritys. Tutustu tarkoin hakuohjeisiin ennen kuin täytät uusien hakijoiden hakulomakkeen.

Lisätietoa: Juha Antikainen, Pesäpalloliiton koulutusvastaava | 040 535 0337 | juha.antikainen(ät)varala.fi