Valitse sivu

Erityisjärjestelyt edellyttävät, että ihmisten turvallisuus varmistetaan (THL:n ja OKM:n ohje pdf-muodossa) asiakasmäärien rajaamisella sekä turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla. Aluehallintovirastojen 19.5.2020 antamat määräykset ovat voimassa 1.-30.6.2020 välisen ajan.

Kokoontumisrajoitukset ovat pakottaneet Pesäpalloliiton ja seurat erityisiin toimenpiteisiin. Osalla seuroista kausikorttejakin on lunastettu yli 500 kappaletta.

Aluehallintovirastojen päätös aiheuttaa muutoksen tuomari- ja vapaakorttikäytäntöön kaudella 2020. Kortit lunastetaan normaaliin tapaan PESIS-applikaation kautta, mutta ne oikeuttavat sisäänpääsyyn otteluun vasta sen alkamisaikana saapumisjärjestyksessä, mikäli ottelua ei ole loppuunmyyty. Vapaa- ja tuomarikorteilla ei pysty varaamaan paikkaa ottelusta etukäteen eikä korteilla ole pääsylippujen etuosto-oikeutta.

Sama käytäntö koskee kaikkia PESIS-applikaation tuotteita, kuten lippuja ja lippukoodeja. Koodia ei tule aktivoida ennen kuin sisäänpääsy otteluun on varmistettu.

Linjaus vapaa- ja tuomarikorteista on voimassa toistaiseksi. Pesäpalloliitto pidättää oikeudet muutoksiin käytännön osalta, mikäli kokoontumisrajoitukset merkittävästi muuttuvat.