Valitse sivu

Tommi Läntisen sanoin ”ei mikään oo niin ihanaa.” Pesäpallokausi on täällä kesäkuussa 2020! Maltti on silti tärkeää pitää matkassa mukana, vaikka pääministeri Sanna Marinin tiedotustilaisuudessa kuultiinkin myönteisiä uutisia perjantaina. Pesäpalloliiton ohjeita pienryhmäharjoittelusta tulee noudattaa kaikissa tilanteissa.

Olympiakomitea julkaisi perjantaina toimintaohjeet lajien huippu-urheiluun koronavirusepidemian aikana. Huomioithan, että yksilön vastuu on merkittävä tartunnan riskin pienentämiseksi ja viruksen leviämisen estämiseksi.

Aluehallintovirastoilta ohjeet

Pesäpalloliitto odottaa saavansa heti alkuviikosta aluehallintovirastojen ohjeet erityisjärjestelyistä, joita kaikkien osallistujien turvallisuus ja terveys pesäpallokauden 2020 otteluissa edellyttävät.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tiedotti perjantaina lähettäneensä aluehallintovirastoille ohjauskirjeen valtioneuvoston periaatepäätöksen linjausten toimeenpanosta yleisötilaisuuksissa ja kokoontumisissa. Tiedote, ohjauskirje sekä OKM:n (opetus- ja kulttuuriministeriö) ja THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ”ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä” julkaistiin STM:n sivuilla.

Pesäpallokausi 2020 sarjakohtaisesti

Pesäpalloliitto julkaisi sarjakohtaista tietoa pesäpallokaudesta 2020 ja muutoksia kilpailumääräyksiin.

Tarkemmat toimintaohjeet, joilla varmistetaan kaikkien osallistujien turvallisuus ja terveys kilpa- ja harrastetoiminnassa, julkaistaan myöhemmin.

Kauden 2020 sarjatoiminta käynnistetään kaikkine valmisteluineen hyvin nopealla aikataululla. Pyydämmekin käymään läpi huolellisesti ohjeet ja määräykset sekä ottamaan vasta tämän jälkeen tarvittaessa yhteyden sarjojen järjestäjiin sähköpostitse. Huomioithan nopean reagoinnin, jos seurassasi on tullut muutoksia osallistumisiin eri sarjoihin.

PESIS-applikaatio päivitetään 1.6. mennessä

PESIS-applikaatioon tehdään kesää 2020 koskevat päivitykset kesäkuun alkuun mennessä. Toistaiseksi esimerkiksi harraste- ja pesispassit ovat myynnissä vain lisenssien verkkokaupassa.

Puuilopesistä-haaste huipentuu, kun Antti katsoo vanhaa pesistä!

Vielä kerran pojat ja tytöt! Antti katsoo vanhaa pesistä tänään perjantaina, ja lähetys on juuri alkanut Twitch-palvelussa.

Ohjelmassa nähdään #puuilopesistä-haasteen finaaliin yltäneet 22 videota, minkä lisäksi myös kilpailun voittajat julkistetaan suorassa lähetyksessä.

Kaikki meistä voivat vaikuttaa. Yleisöäänestys on käynnissä kello 23 asti.

Pesäpalloliiton väki toivottaa koko pesisyhteisölle intoa kauteen valmistautumiseen, mutta korostaa samalla vastuullisuutta – noudatetaan ohjeistuksia ja tehdään tästä yhdessä hieno pesäpallokesä 2020!