Valitse sivu

Pesäpalloliitto tiedotti alkuviikosta iloisia uutisia. Pienryhmäharjoittelu on nyt sallittua – kuitenkin tiukasti viranomaisten määräyksiä ja ohjeita noudattaen.

Pesäpallokausi 2020 käynnistymässä kesäkuussa

Alkuviikko toi lisääkin ilouutisia, kun urheilusta vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen tarkensi hallituksen linjausta Helsingin Sanomille tiistaina.

– Tapahtumassa voi olla 1.6. jälkeen läsnä yli 50, mutta alle 500 ihmistä, jos tilaisuuden turvallisuus ja terveellisyys voidaan varmistaa erityisjärjestelyin.

Pesäpalloliitto haluaa toimia tilanteessa vastuullisesti ja odottaa aluehallintovirastojen yksityiskohtaisia ohjeita ennen sarjakohtaisten lopullisten päätösten tekemistä. Tämän jälkeen myös seuroille toimitetaan tarkemmat ohjeet otteluiden järjestämisestä kaikkien osallistujien turvallisuus ja terveellisyys huomioiden.

– Pesäpalloliitto antaa työrauhan Olympiakomitealle, ministeriöille sekä aluehallintovirastoille tulkintaohjeistuksen valmisteluun. Viranomaistahojen yhteistyönä haetaan nyt yhtenäisiä tulkintoja rajoituksien käytännön soveltamiseen liikunnassa ja urheilussa, toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta totesi.

Tartu #puuilopesistä-haasteeseen sunnuntaihin mennessä!

Olisiko oma pesisaiheinen trickshot-video omiaan yllättämään äidin sunnuntaina? – Osallistu samalla #puuilopesistä-haasteeseen ja voita omaksesi ihka aito Superpesiksen Puuilo-kultakypärä! Oman tyylinäytteensä antoi myös Imatran Pallo-Veikkoja edustava 16 Itä-Lännen ja kolmen Suomen mestaruuden huippupesäpalloilija Sami ”Eko” Partanen.

Onnea siis erityisesti kaikille pesisäideille ja iloista äitienpäivää, joka on samalla Unelmien liikuntapäivä. Laitetaan koko Suomi liikkumaan vastuullisesti sunnuntaina!

Leirien passimaksupalautukset 17.5. mennessä

Suureksi harmiksemme kesän 2020 pesäpalloleirit on jouduttu perumaan koronaviruspandemian vuoksi. Leirijoukkueiden yhteyshenkilöille on lähetetty ohjeet passimaksujen palautusta varten. Lisätietoa: Juha Kuoppala, juha.kuoppala(ät)pesis.fi.

OKM:n tuki urheilu- ja liikuntaseuroille haettavissa 14.5. klo 16.15 mennessä

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee liikunta- ja urheiluseuroja koronatilanteessa erityisavustuksilla. Hakuaika päättyy 14.5.2020 kello 16.15. Linkit ministeriön ja aluehallintovirastojen ohjeistuksiin löytyvät pesis.fi-sivujen uutisesta.

Kauden avausta odotellessa

Pesäpallon sisällöntuotanto on tarjoillut kevään mittaan todellisia helmiä kansallispelin ystävien nautittaviksi, kuten Sotkamon Jymyn Pesis Talk Show ja Joensuun Mailan Tuplamestarit-dokumentit Ruudussa, Jari Porttilan Maximusport-sivuston pesissisällöt, JomaCast Suplassa, Superpesis Roundup -podcastit (englanniksi), Hyvinkään Tahkon throwbackit sekä Facebookin Pesäpallojuttuja-ryhmän muistelut moneen lähtöön.

Lisäksi tietysti Antti katsoo vanhaa pesistä Twitchissä jälleen tänä perjantaina 8.5. kello 19 alkaen. Keksitkö kysymyksen, johon vieraaksi saapuva, pesishistorian kannesta kanteen tunteva Juuso Hyvönen ei osaisi vastata?

Pesäpalloliiton väki toivottaa koko pesisyhteisölle liikunnan iloa ja riemua viikonloppuun – vastuullisuus ja meidän kaikkien yhteinen etu huomioiden!