Vastuu on kaikilla toimintaan osallistuvilla. Tärkeimmät keinot tartunnan leviämisen minimoimiseksi ovat huolellinen hygienia sekä lähikontaktien välttäminen. Harjoituksiin ei tule osallistua, jos tuntee pieniäkään sairauden oireita.

Pesäpalloliiton ohjeistukset pesiskoulu- ja pesisliikkaritoiminnasta sekä aikuisten harrastetoiminnasta on jaettu kolmeen kokonaisuuteen. Yleisohjeiden lisäksi ohjeistetaan hygieniasta ja välineistä. Valmistautuminen alkaa kotoa lähtemisestä ja matkasta pelikentälle. Hygieniasta ja välineiden puhdistuksesta on tärkeää huolehtia myös tapahtuman päätyttyä.

Ohjeistukset on tehty suosituksiksi. Seuroille annetaan suosituksia noudattaen lupa tehdä ohjeistukset oma toimintaympäristönsä huomioiden.

Ohjeistuksia vastuullisen toiminnan järjestämiseksi

Lasten pesiskoulu- ja pesisliikkaritoiminnan ohjeistus (pdf)

Aikuisten harrastetoiminnan ohjeistus (pdf)