Samaan hengenvetoon Pesäpalloliitto muistuttaa, että virus on yhä keskuudessamme ja varotoimenpiteisiin tulee suhtautua asiaankuuluvalla vakavuudella. Lähikontakteja pitää välttää, yskiä oikein ja pestä kädet säännöllisesti (tarkempia ohjeita Koronainfo-tiedotteessa 1). Jokaisella pelaajalla tulee olla omat välineet, juomapullot, käsidesit ja muut henkilökohtaiset tarvikkeet. Harjoituksiin tullaan suoraan kotoa joukkueasu päällä ja harjoituksista lähdetään suoraan takaisin kotiin peseytymään. Jos epäilee olevansa sairas, toimintaan ei saa osallistua. Lisää ohjeita koronatilanteeseen liittyen löytyy THL:n nettisivuilta.

Seurojen harjoitustoiminnasta ohjeisti myös Suomen Olympiakomitea.

Hallitus tiedotti eilen henkilömäärärajoituksen lieventämisestä 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön 1.6. alkaen toistaiseksi. Pesäpalloliitto tiedottaa keskiviikkona lisää päätöksistä pesäpallokauden 2020 kilpailutoimintaan liittyen.