Valitse sivu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen osalta Pesäpalloliitto tiedotti kaudesta 2020 torstaina. Naisten Superpesiksen, miesten Ykköspesiksen ja naisten Ykköspesiksen osalta sarjajärjestelmät julkaistaan ensi viikolla.

Muiden sarjojen tässä hetkessä voimassa olevat sarjajärjestelmät on vahvistettu. Muutokset ovat kuitenkin mahdollisia, sillä Pesäpalloliiton päätöksellä sarjatoimintaan 2020 osallistuminen on vapaaehtoista.

Sarjatoiminnasta luopuminen kaudella 2020 on mahdollista ilman luopumismaksua sekä sarjapaikan menettämistä, kunhan seuran virallinen päätös asiasta on toimitettu Pesäpalloliittoon annettuun määräaikaan mennessä. Tarkemmat ohjeet löytyvät oheisista liitteistä.

– Kokonaispelimäärä putoaa luonnollisesti kaikissa sarjoissa ja sarjajärjestelmäpäätöksiä ohjaavat pelikauteen käytettävissä oleva aika sekä vastuullisuus. Tarkemmat toimintaohjeet kaikkien osallistujien turvallisuuden ja terveyden varmistamiseksi kilpa- ja harrastetoiminnassa julkaistaan myöhemmin. Mahtavaa on kuitenkin se, että pääsemme pian pelaamaan, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen iloitsee.

Otteluohjelmien rakentaminen aloitetaan heti, kun lopulliset sarjajärjestelmät on vahvistettu. Mahdollisuuksien mukaan pohjana käytetään jo aiemmin luotuja ohjelmia. Tarkemmista aikatauluista tiedotetaan 19.5. jälkeen, kun sarjoihin osallistuvat joukkueet varmuudella tiedetään.

– Otteluohjelmien valmistelu tullaan tekemään lyhyessä ajassa. Tämä työllistää Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan järjestäjiä poikkeuksellisen paljon. En halua olla tyly, mutta toivon toukokuun yhteydenottojen olevan vain akuutteihin tilanteisiin liittyviä. Toivomme yhteydenottoja ensisijaisesti sähköpostilla, jotta pystymme kohdentamaan työresurssit tehokkaasti, Lamminen huomauttaa.

Valtakunnalliset ja alueelliset leirit on peruttu kauden 2020 osalta. C-tyttöjen ja C-poikien SM-mitaleista pelataan kuitenkin sarjamuotoisesti. Kausi huipentuu 12 parhaan lopputurnauksiin Jyväskylässä (pojat) ja Seinäjoella (tytöt) 22.-23.8.

Pesäpalloliitto on tehnyt muutoksia kilpailumääräyksiin 2020 vallitsevan tilanteen vuoksi. Muutoksia on eritelty pykälittäin oheisessa liitteessä.

Aluesarjoista on julkaistu erillinen tiedote.

Pesäpallokausi 2020

Valtakunnallisen kilpailutoiminnan toteuttaminen kaudella 2020 (pdf)

Kilpailumääräysten 2020 muutokset, 15.5.2020 (pdf)

Sarjajärjestelmät 2020, 15.5.2020 (pdf)