Valitse sivu

Peltolan vuosikymmenten mittainen ura toimittajana on tuonut iloa urheilun seuraajille lukuisten otteluselostusten ja muiden urheilujuttujen muodossa. Peltola on tuttu kasvo niin pesäpallostadioneilta kuin muidenkin urheilupyhättöjen pressikatsomoista. Repertuaariin kuuluvat sekä valtakunnalliset ykkösuutiset että paikallisesti suurta kiinnostusta herättävät ilmiöt ja henkilötarinat. Erityisesti Peltola on innostunut palloilulajeista ja -sarjoista.

90-luvulla Peltola työskenteli vakinaisena kuusi vuotta Urheilulehdelle. Freelancer-toimittajana Peltolan toimittamia sisältöjä ovat tilanneet erityisesti Helsingin Sanomat ja Urheilutieto sekä sittemmin Suomen Tietotoimisto (STT) ja useat muut mediat.

Urheilutoimittajain Liitto kuvaa osan vapaa-ajastaankin urheilulle omistavan Peltolan suhtautumista tekemiseensä ”intohimoiseksi”. Matkoihin ulkomaille on liki poikkeuksetta sisältynyt käyntejä eri sarjatasojen jalkapalloseurojen otteluissa ja stadioneilla.

– Hän on vieraillut Plymouthia lukuun ottamatta jokaisessa Englannin tämän hetken neljän ylimmän jalkapallosarjan seuran kotiottelussa, Urheilutoimittajain Liiton tiedotteessa kerrotaan.

Urheilutoimittajain Liitto palkitsi Vuoden tiedottajana Jussi Salmisen Uimaliitosta. Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksen saivat Ilkka Kulmala, Timo Leskinen ja Riitta Vihavainen.

Urheilutoimittajien Liitto joutui perumaan vuosittaisen kevätseminaarinsa. Vuoden urheilutoimittaja -palkinto (kunniakirja ja stipendi) jaetaan Urheilutoimittajain Liiton järjestämillä Urheilutoimittajapäivillä Helsingissä 14.9.