Valitse sivu

Turku-Pesiksen kasvatti Körkkö siirtyi Kirittärien riveihin kaudelle 2014 ja ehti jo ennen jatkosopimusta voittaa kuuden kauden aikana kolme Suomen mestaruutta ja kaksi SM-hopeaa. Henkilökohtaisella tasolla päällimmäisiä meriittejä ovat vuoden pesäpalloilijan titteli 2016, seitsemän Itä-Länttä, neljä kärkilyöntitilaston voittoa 2016-2019 sekä pelaajien äänestämänä kolme parhaan ulkopelaajan kultaista räpylää (2015, 2016, 2018) ja parhaan sisäpelaajan kultainen maila 2016. Ulkopelissä Kirittärien monivuotinen kapteeni on hoitanut laajaa tonttia linjapelaajana.

– Syksyllä lopetin, koska minulla oli kova halu panostaa työelämään, mutta siellä tapahtui määrättyjä muutoksia. Itsekin sitten tarkastelin, mitä oikeasti haluan elämältäni. Tein päätöksen lähteä opiskelemaan, ja mikäs sen parempi opiskelijakaupunki olisi kuin Jyväskylä. Siitä se ajatus pelaamisestakin lähti, Körkkö sanoo Kirittärien tiedotteessa.

– Haluan rakentaa elämääni tänne (Jyväskylään). Mikäs sen mukavampaa, sillä täällä on ollut aina hyvä olla, eikä ole ollut ikinä valittamista seuran puolestakaan, Körkkö lisää.

Kirittärien pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen on luonnollisesti mielissään huippuvahvistuksesta.

– Emma on viimeiset 4–5 vuotta ollut minun papereissani viiden kärkipelaajan joukossa. Pelitaitojensa ohella hän on myös iloinen ja sosiaalinen persoona, Viljanen sanoo.

Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkko kiittää noin kymmenen yrityksen rypästä, joka mahdollisti Körkön sopimuksen.

– Ilman heitä emme olisi voineet tehdä sopimusta. Emma on monipuolisuudessaan myös erinomainen esikuva seuramme junioreille, Kaijansinkko iloitsee.

Kirittäret on kahden edellisen kauden Suomen mestari. Naisten superpesiskausi 2020 käynnistyy 12 kesäkuuta, kuten Pesäpalloliitto tiedotti torstaina.