Emilia Itävalo, Juha Niemi, Juha Puhtimäki, Marianne Roiha, Emma Sallinen, Jukka-Pekka Vainionpää ja useat muut Superpesiksen tähtipelaajat sen tietävät. Superpesiksen Puuilo-kultakypärä kiinnittää yleisön huomion ja kertoo henkilökohtaisesta onnistumisesta edellisessä ottelussa. Siksi kaikki kantavat sitä suurella ylpeydellä.

– Haluatko Sinä olla seuraava?

Pesäpalloliitto järjestää yhteistyökumppaninsa Puuilon kanssa #puuilopesistä-haasteen kaikille ikäluokille G-junioreista alkaen aikuispelaajiin saakka. Tarkoituksena on haastaa pelaajat ja kaikki kiinnostuneet suorittamaan erilaisia pesäpallolle ominaisia taitoja sekä tekemään niistä trick shot -videoita! Haaste voi pitää sisällään esimerkiksi pallon käsittelyä, pomputtelua, syöttämistä ja lyömistä. Taidonnäytteensä voi esittää omatoimisesti tai esimerkiksi oman vanhemman tai kaverinsa kanssa.

Osallistumisaika pesistaitohaasteeseen on 1.–10.5. Haaste otetaan vastaan kuvaamalla video omasta taidonnäytteestä ja julkaisemalla se Instagramissa aihetunnisteella #puuilopesistä. Ensimmäisen vaiheen jälkeen asiantuntijaraati valitsee parhaat videot, jotka pääsevät mukaan yleisöäänestykseen.

Kun Antti katsoo vanhaa pesistä 15.5., viisi voittajaa eli yleisöäänestyksessä eniten ääniä saaneet videot julkaistaan. Mukana analysoimassa haastevideoita on huippupesäpalloilijoita. Suuren suosion saavuttanutta Antti katsoo vanhaa pesistä -sarjaa esitetään Twitch-palvelussa osoitteessa www.twitch.tv/benatso.

#Puuilopesistä-haasteen toimintaohjeet!

1) Päästä luovuus valloilleen! Välineistö on täysin itsesi päätettävissä. Pue päällesi oman seurasi pelipaita tai muu seuravaate.

2) Kikkaile mailoilla, kikkaile palloilla, kikkaile räpylällä. Mutta huomio! Pidä kamera aina mukana, sillä parhaat mahdolliset trick shotit saattavat tapahtua täysin odottamattomassa hetkessä!

3) Videon tulee olla maksimissaan minuutin mittainen, jotta video osallistuu kilpailuun somehaasteena.

4) Julkaise haastevideosi omalla, vanhempasi tai seurasi Instagram -tilillä aihetunnisteella #puuilopesistä 1.–10.5. välisenä aikana. Huom! Tilin tulee olla julkinen, jotta video osallistuu haasteeseen.

5) Haasteajan jälkeen kaikki kilpailuun osallistuneet videot arvioidaan. Parhaat videot pääsevät mukaan suoraan lähetykseen perjantaina 15.5., kun Antti katsoo vanhaa pesistä. Valittuihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä videon saamiseksi.

Pssst! Huolehdithan kikkaillessasi, että kodin kukkaruukut ja laajakuvatelkkari säilyvät ehjinä.